Mennyi most a kelengyepénz, ami szülés után jár?
Nem túl jó az állam csecsén csüngeni. Gyerekvállalás előtt érdemes azért némi biztonsági alapot képezni és UTÁNA gyereket vállalni.
Ha nem lenne ez a pénz, akkor ágy és egyebek nélkül lenne a gyerek, vagy nem is vállaltatok volna?
És ez most miért is olyan lényeges, hogy alanyi jogon jár? Miért kell ezt a részét ennyire meglovagolni?
Úgy kell felfogni, hogy ez csak egy kis hozzájárulás a gyermekvállalás költségeihez. Nyilván nem fedezi az összes kezdeti kiadást, de mégiscsak egy kis anyagi segítség az államtól. Persze most azt tartjátok sokan, hogy semmire nem elég, de ha elvennék, és még ennyit sem adnának, akkor meg az lenne a bajotok.
Szerintem a 3 kilós alanyi jogon járó mankó ugyanolyan igazságtalanság- érzetet kelt azokban az anyukákban, akik a munkájuk alapján GYED-et kapnak, pénztartalékokat képeznek, mint az ha ezt a mostani összeget is elvennék azoktól (is), akik egyébként vígan elvannak a GYES-ből és a családi pótlékból ( és egyéb állami adományból).
Hát akkor már nem ez a mostani az arany középút?:)
Amúgy meg: nem a támogatások összegét kellene szerintem növelni a csillagos égig a semmiből ( vagyis más adófizető jámborok kontójára), hanem lehetőséget teremteni a kismamák, anyukák számára a (normális, nem diszkriminatív, korrekt bért fizető) munkahelyekhez.
Hát nem sokkal jobb a munkád gyümölcséből megvásárolni a gyermekednek azt, amit kell ( és őt is erre tanítani), mint folyton valakit(többnyire a' államot) szipolyozni?
Vagyok annyira jóhiszemű, hogy feltételezem: aki itt most a 3 kilóért remeg, az mindent megtett annak érdekében, hogy ezt a pénzt saját munkájával teremtse elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!