Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Tudtok nekem egy kicsit segíteni?

Tudtok nekem egy kicsit segíteni?

Figyelt kérdés
Most várom az első gyerekem. jelen pillanat táppénzen vagyok, de előtte volt több mint 4 éves munka viszonyom. 23 éves vagyok és lassan 34 hetes. a munkáltató azt mondta ha megszültem és mielőtt elmennék bármi gyesre tgyásra stb előtte vegyem ki a szabikat. az lenne a kérdésem hogy hogy csináljam jól? illetve mit miután kell igényelni, ahhoz hogy kell papírt kérni ill kihez kell mennem...stb hogy minden támogatást, egyszeri anyaságit stb kapjak időben? tudom hogy összetett, de légyszi írjátok le, hogy ti mikor igényeltétek meg az első támogatást, a 4 pecsét megléte után mi következett. köszi előre is.
2014. jún. 30. 11:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért akarja kiadni most a szabadságod, szerintem felesleges. Jól jön az még akkor, ha bölcsibe vagy oviba akarod szoktatni a gyereket.

A Tgyás-t szülés előtt (a kiírt napod előtt) 28 nappal lehet megigényelni, de maradhatsz táppénzen is addig. Szülés után 168 napig jár a TGYÁS, ezt a munkahelyednél igényelheted, ha TB kifizetőhely.

Szülés után, ha minden okirat megvan (gyerek anyakönyvi kivonat, lakcímkártya, TAJ és adóazonosító szám), igényelheted az egyszeri anyaságit és a családi pótlékot. Az igénylőlapot a MÁK oldaláról letöltheted. Ezt kb. szülés után 1 héttel lehet megtenni, de valahol hamarabb is megérkeznek. A GYED-et a TGYÁS lejárta előtt kicsivel érdemes igényelni, hogy ne legyen kimaradás.

2014. jún. 30. 13:25
 2/3 anonim ***** válasza:

A szabid semmi esetre se vedd ki most, erre nem kötelezhet!! Majd akkor vedd ki, ha mész vissza dolgozni!

Minden mást az első leírt jól.

2014. jún. 30. 14:39
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi, ezt a szabis dolgot még megkérdezem. köszi nektek. :)
2014. jún. 30. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!