Tudtok nekem egy kicsit segíteni?
Nem tudom, miért akarja kiadni most a szabadságod, szerintem felesleges. Jól jön az még akkor, ha bölcsibe vagy oviba akarod szoktatni a gyereket.
A Tgyás-t szülés előtt (a kiírt napod előtt) 28 nappal lehet megigényelni, de maradhatsz táppénzen is addig. Szülés után 168 napig jár a TGYÁS, ezt a munkahelyednél igényelheted, ha TB kifizetőhely.
Szülés után, ha minden okirat megvan (gyerek anyakönyvi kivonat, lakcímkártya, TAJ és adóazonosító szám), igényelheted az egyszeri anyaságit és a családi pótlékot. Az igénylőlapot a MÁK oldaláról letöltheted. Ezt kb. szülés után 1 héttel lehet megtenni, de valahol hamarabb is megérkeznek. A GYED-et a TGYÁS lejárta előtt kicsivel érdemes igényelni, hogy ne legyen kimaradás.
A szabid semmi esetre se vedd ki most, erre nem kötelezhet!! Majd akkor vedd ki, ha mész vissza dolgozni!
Minden mást az első leírt jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!