A szabit ki kell adnia a munkáltatónak?

Figyelt kérdés
6hetes kismama vagyok,mivel veszélyes üzemben dolgozom ezért a dokim elküldött táppénzre.A munkáltatómnak a szabimat ki kell adnia a táppénz előtt vagy azzal ő rendelkezik??
2014. jún. 23. 20:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Azt majd mikor visszmész dolgozni akkor adja ki.
2014. jún. 23. 20:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Az első gyereknél kiadták a táppénz megkezdése előtt.De jobban jártam volna,ha gyed letelte után veszem ki,a bölcsis beszoktatás idejére.
2014. jún. 23. 20:43
 3/6 Boróka-bogyó válasza:
0%

A szabadságoddal nem Ő rendelkezik. :)

Ha nem veszed ki az adott évben, vagy nem annyit vettél ki amennyi jár, akkor ki kell, hogy fizesse(vagy szól, hogy vedd ki). Bár nem tudom, hogy tp. esetén mi a helyzet. De biztos, hogy nem Ő rendelkezik a Te szabadságodról :)

2014. jún. 23. 20:55
 4/6 anonim ***** válasza:

3! Az tuti, hogy nem fogja az éves szabidat azért kifizetni, mert táppénzre mentél. Jó is lenne.

Val.szeg majd akkor tudod kivenni, ha szülés után visszatértél dolgozni.

Mtv szabadságra vonatkozó részei: [link]

2014. jún. 24. 09:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2014. jún. 24. 13:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Első gyerkőcnél tp-re mentem 12. héttől (november 1-től) és nem vettem ki a szabikat előtte.

GYED lejárta után vettem ki és szeptembertől kezdtem el dolgozni újra.

Második gyerkőcnél pedig 4 napot vettem ki a TGYÁS előtt (előre kértem 28 nappal), a maradékot pedig GYED lejárta utáni nyáron veszem ki. Ezt megbeszéltünk már a munkáltatómmal. Ugyanis GYED utolsó 2 hetében vihetem a lányomat bölcsibe beszoktatni és a 2. születésnapja után kezdek újra dolgozni.

A bent maradt szabikat meg betegség esetén vagy jobb esetben a nyári leálláskor veszem ki, amikor nincs se ovi, se bölcsi.

2014. jún. 24. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!