GYES-es anyukák, akiknek nincs hova menni dolgozni, Ti nem féltek a jövőtől?
Ha három nyelven beszélsz, miért nem próbálsz meg mondjuk elhelyezkedni /saját vállalkozást indítani erre alapozva? Nem tudom, milyen diplomád van vagy OKJ-s szakmád ( az is lehet hogy arrafelé ezeket nem tudod eladni), de azért a nyelvtudással szerintem lehetne kezdeni valamit, különösen ha 3 nyelven is beszélsz.
Miért nem próbálsz meg mondjuk első körben tanítani vagy tolmácsolni, vagy fordítani? Akár GYES mellett.
Én egyébként folyamatosan lesem az állásportálokat,adtam magamnak kb fél évet hogy munkát találjak. Tisztában vagyok azzal hogy kisgyermekesként nem lehetek egy főnyeremény a leendő munkáltató szemében, ezért nem is teszem magasra a mércét ( korábban nagy multinál dolgoztam középvezetőként).
Épp itt a gyakorin olvastam, hogy valakinek a férjét egy igen jó pozícióból rúgták ki: nem kesergett sokáig, felcsapott pizzafutárnak. Ennek kapcsán ismerkedett meg a leendő munkaadójával: elbeszélgettek, és nem sokkal később újra tuti helye lett-ennél az ügyfelénél:))
Engem ez a történet nagyon inspirál! ( Köszi annak aki leírta).
Szóval: nem keseregni, próbálkozni, nem nagyon válogatni, és nem feladni.
És ha nem kizárólag oktatásban gondolkodnál, hanem cégeket keresnél meg az önéletrajzoddal?
Tesóm szintén nyelvtanár ( 1 nyelvet beszél a magyaron kívül), ő kapcsolattartóként helyezkedett el egy olyan cégnél, akinek több külföldi ügyfele volt ( nem tudom a pozíció pontos megnevezését, de ez most nem is olyan fontos).
Még az jutott eszembe, hogy valakinek úgy indult be saját vállalkozása, hogy eleinte a neten ingyenes szakmai anyagokat publikált a blogján ( később fb-n), és tanácsokat adott a hozzá fordulóknak.
Amint egyre nagyobb lett az olvasótábora ( "szájhagyomány útján" terjedt a jó híre: ez is egy jó marketingfogás szerintem), különböző személyre szabott tanácsadásokat vállal, természetesen pénzért ( online vagy személyesen), így most már saját sikeres vállalkozása van.
Ez persze idő és türelem függvénye, kell hozzá legalább 1-2 év ( amíg nem nagyon hoz érdemi profitot), és sok- sok munka.
"Ez a párkapcsolati probléma mondjuk nem ide tartozik, csak annyiban, hogy a reménytelenség része, úgyhogy előre is köszönöm, ha erre nem reagáltok"
Ne haragudj, de az eddigi válaszaid alapján azt érzem, hogy alapvetően mégiscsak ez a legnagyobb probléma.
Attól hogy elköltözöl (= elmenekülsz - akár együtt, akár külön), nem fog megoldódni.
A párod nem figyel rád, valszleg nem segít neked otthon szinte semmit, "te csak vezesd a háztartást, neveld a gyereket, majd én keresem a pénzt".
Neki "jár", neked "kötelességed". Ez a felosztás.
Tudod, hogy sokkal többre lennél képes, de nemhogy támogatást nem kapsz, hanem egyenesen visszahúznak.
Tippelek: több b...gatást kapsz, mint dicséretet.
Amíg ez a felállás, 10-szer olyan nehéz dolgod lesz, mintha nem lenne ez a hatalmas "kő a szíveden" (=kolonc a nyakadon, púp a hátadon?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!