GYESen vagyok, csődbe ment a munkahelyem. Továbbra is kapom a GYESt? Van bármi kötelezettségem jelenteni valahova?
Persze, hogy tudom, ha te nem, Értelmező Kéziszótár. Konkrétan arra céloztam, hogy a sok szünetben hol lesz a gyereked? Vagy mikor beteg, akkor mindig táppénzre tudsz menni az új munkahelyről?
Csak kifogás, hogy 5 hónapig nem tudsz dolgozni, mert nincs hova tenni a gyereket? Akkor a szünetekben hova teszed? Vagy szegény mindig ügyeletes oviban lesz, idegenek között? Ha lesz egyáltalán ügyeletes ovi.
Elkezdtél munkát keresni vagy az 5 hónap lejárta után akarsz, hogy addig se kelljen dolgozni?
Vagy tudok egy jobbat, szülj még egy gyereket és lehetsz 3 évig gyesen megint.
A gyes alanyi jogon jár, munkahelytől függetlenül.
Amikor lejár a gyesed, még 42 napig vagy biztosított. Aztán besétálsz a NAV-hoz, és kérsz néhány csekket, és fizeted a napi 227.- biztosítást magadra. amíg nem lesz munkád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!