GYED alatt eltűnt munkáltató, új munkahelyen vállalhatok munkát?
Akkor a munkáltatód adja neked a GYED-et azóta is? Gyed mellett nem lehet munkát vállalni, csak GYES mellett.
Miért nem mész vissza dolgozni? Vagy ha meg nem kapod a zsét (vagy tőlük vagy az államtól), akkor én a rendőrségre mennék
Kedves első, légy szíves, inkább ne válaszolgass.
1. miért gondolod, hogy a mukáltató utalja a gyedet?
2. gyed mellett is lehet munkát vállalni...
Kérdező, igen, vállalhatsz máshol is állást, a tb-kiskönyv hiánya nem akadály, adsz egy nyilatkozatot az új helyen, hogy nem adtad le és kész.
1. mert a kérdező ezt engedi sejtetni azzal, hogy "biztosítási jogviszonya jelenleg is fennáll"
2. igen? érdekes...szóval szerinted járhat állami támogatás és munkabér is egyszerre, amennyiben az nem gyes? alapíts egy államot!
3. ne válaszolgassak? oké, így lesz, mert te ezt mondtad, butus.
2-es válaszoló köszönöm!
1-es válaszoló, az, hogy az OEP szerint a biztosítási jogviszonyom megvan, az jeleni, hogy munkáltató nem jelentett ki, viszont nyomtalanul eltűnt, a GYED-et pedig eddig is az OEP-től kaptam, mivel a munkáltató nem volt kifizetőhely!
A GYED EXTRA, azt arra találták ki, hogy a gyermek 1 éves kora után tudjál munkát vállalni.
köszönöm
Én ezt tudom, hogy a jogviszony fennállásához semmi köze annak, hogy kifizető hely-e a munkáltató vagy sem! és nem is ez az eredeti kérdésem!
A kérdés az, hogy aktív jogon kapom a GYED-et, vagyis papíron van munkáltatóm, viszont semmilyen módon nem tudom elérni, cégközlönyben olvastam, hogy törölték az adószámát, velem senki nem közölt semmit, ma beszéltem az OEP-pel és ők azt mondták, hogy a biztosítotti jogviszonyom jelenleg is fennáll az eltűnt munkáltató nem jelezte a munkaviszony megszűnését! Ilyen esetben vállalhatok máshol munkát?
Köszönöm!
Nagyon szépen köszönöm!
Ezt akartam tudni, engem is küldött már mindenki ide-oda, senki nem tud semmit és mindenki hárít, hogy nem az ő hatásköre!
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!