Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Diákmunka esetén is jár a GYED?

Diákmunka esetén is jár a GYED?

Figyelt kérdés
Tudom a kérdés hülyén hangzik,de 23 éves vagyok és 8 hetes terhes. Érettségim már van, most az éjszakai tagozat mellett dolgozom és dolgoztam előtte is. A kérdésem az lenne,hogy a bejelentett diákmunkára ugyanaz vonatkozik,mintha normális munkám lett volna?

2014. máj. 20. 14:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
ha egy nappalis diák elmegy dolgozni, alkalmazottként, kihagyva az iskolaszövetkezetet, ő pl ettől biztosítottá válik és járulékot kell fizetnie, szóval még csak az sem igaz, hogy diák után az állam fizet tb-t, mert ilyen esetben a béréből levonásra kerül és az állam tovább nem fizeti (igen, ide tudom másolni a törvény megfelelő paragrafusát is).
2014. máj. 20. 20:31
 12/15 anonim ***** válasza:
Nézd, én már nem egy, és nem két esetről hallottam, hogy valahogy ki lett játszva a dolog, és az esti tagozat ellenére diákszövetkezeten keresztül dolgozott. A diákszövetkezetek meg nem fognak olyat alkalmazni, aki után mindent fizetni kell, illetve a fizetéséből is mindent vonni kell, ők csak a klasszikus értelembe vett diákmunkásokat közvetítenek. Ezért kérdeztem rá, hogy most mit ért diákmunka alatt. Szövetkezeten keresztül dolgozik, vagy mivel még tanul diákmunkaként értelmezi a munkáját? (Mert vannak ilyenek is). Szóval egyszerű a képlet, szövetkezeten esetén nem jár tgyás és gyed, ha viszont rendes foglalkoztatás alatt áll akkor jár. Ennyi, nem kell túlragozni.
2014. máj. 21. 10:11
 13/15 anonim ***** válasza:

lehet estin diákszövetkezetben dolgozni, nem tilos, csak a járulékfizetés másképp működik.

Ha nem vontak volna tőle egbizt járulékot, akkor az orvosnál már kiderült volna, hiszen ő sem fizetett maga után tb-t. TEhát nyilván vontak, helyesen, innentől biztosított és jogosult az ellátásra.

2014. máj. 21. 10:13
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem mondtam, hogy tilos. De a diákszövetkezethez az megy el, ill. a szövetkezet is csak olyan diákkal foglalkozik, aki után nem kell járulékot fizetni.

Én olyan helyen dolgozom, ahol jópár diákmunkás megfordul, és sokan maradnak ott a későbbiekben is dolgozni, de ebben az esetben ha vége a diák éveknek, ki kell lépniük a szövetkezetből, és maga a cég veszi állományba őket.

Szerintem felesleges ezen vitatkozni, a kérdező nyilván utána néz, hogy akkor most milyen foglalkoztatásban is áll, és tisztában lesz vele, hogy mi jár neki.

2014. máj. 21. 10:39
 15/15 A kérdező kommentje:
Diákszövetkezeten keresztül dolgozom,de hétfőn körbe kérdezősködöm.
2014. máj. 22. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!