Diákmunka esetén is jár a GYED?
lehet estin diákszövetkezetben dolgozni, nem tilos, csak a járulékfizetés másképp működik.
Ha nem vontak volna tőle egbizt járulékot, akkor az orvosnál már kiderült volna, hiszen ő sem fizetett maga után tb-t. TEhát nyilván vontak, helyesen, innentől biztosított és jogosult az ellátásra.
Nem mondtam, hogy tilos. De a diákszövetkezethez az megy el, ill. a szövetkezet is csak olyan diákkal foglalkozik, aki után nem kell járulékot fizetni.
Én olyan helyen dolgozom, ahol jópár diákmunkás megfordul, és sokan maradnak ott a későbbiekben is dolgozni, de ebben az esetben ha vége a diák éveknek, ki kell lépniük a szövetkezetből, és maga a cég veszi állományba őket.
Szerintem felesleges ezen vitatkozni, a kérdező nyilván utána néz, hogy akkor most milyen foglalkoztatásban is áll, és tisztában lesz vele, hogy mi jár neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!