Most akkor mennyi a bruttód?
160 ezer? Mert a max. gyed annak jár, akinek a bruttója eléri a minimálbér kétszeresét vagy annál több!
Ha 160 a bruttód akkor a tgyásod 95ezer körül lesz, a gyeded pedig 85 ezer körül. Ezekre számíthatsz.
Nem értem ezta 140 ezres maximalizálást amit írsz?!
Nem. Ez úgy van, ha a bruttód eléri jelenleg a 203 ezer Ft-ot vagy több annál, akkor csak a 203 ezer Ft 70%-a a gyed, így van maximalizálva. Pl. ha valakinek a bruttója vagy átlagbére 220 ezer Ft-ot, akkor nem annak kapja a 70%-át, hanem csak a 203 ezernek a 70%-át kapja. Ez jelenti azt, hogy maximalizálva van.
Mivel neked a bruttód nem éri el a 203 ezer forintot, mert 160 ezer Ft, így annak a 70%-a lesz a gyeded.
Vagyis 160 ezer Ft-al számolva, a bruttó gyed kb: 112 ezer Ft. Ennek nettója, ha nincs adókedvezmény: kb. 82 ezer Ft, mivel adó mellett nyugdíjat is vonnak.
Tehát, bruttó 160 ezer Ft-ra a nettó gyed, kb. 82 ezer Ft. Ha kapsz adókedvezményt 1 gyerekre, akkor 92 ezer a gyed.
Szerintem a Kérdező arra gondolt, aki max. gyedet kap, annak a bruttó gyed 142100 Ft. De, ez a minimálbér kétszeresének, a 203 ezer Ft-nak a 70%-a, tehát az kapja akinek a keresete ezt a 203 ezret eléri vagy túllépi, nem az, akinek a jövedelme meghaladja ezt a 142100 Ft-ot!
A Kérdező szerintem félreértelmezte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!