Gyeden vagyok májust 5tól. Cég ahol dolgoztam meg fog szűnni. Mi lenne a legjobb, ha nem találok munkát? Majd.
Figyelt kérdés
3 gyerekünk van ,julis 31 ig vagyok munkaviszonyban utána már nem,a cég másik országban költözött,de mivel Gyeden vagyok azt mondták védett vagyok.A kérdésem az lenne,ha majd nem találok munkát akkor mi lenne a legjobb főállású anyaságra menni vagy munkanélkülire?decemberben lesz 1 éves a kicsi.2014. máj. 5. 13:00
1/9 anonim válasza:
Miután megszűnik a cég, passzív gyedre kerülsz. Munkanélküli max. 90 napig jár, ha legalább 3 évet dolgoztál, amúgy 1 év után jár kb. 1 hónap álláskeresési támogatás. Ment előbb munkanélkülire, az több mint a gyet, majd ha nem találsz munkát a munkanélküli lejártáig, akkor menj gyetre. Egyébként gyet mellett heti 30 órát lehet dolgozni.
2/9 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2014. máj. 5. 14:26
3/9 A kérdező kommentje:
és ,ha passzív Gyedre kerülök az mit jelent ,kevesebb lesz a pénz?
2014. máj. 5. 14:28
4/9 A kérdező kommentje:
nem dolgoztam csak a szabijaimat vettem ki,2008 óta itthon vagyok.
2014. máj. 5. 14:28
5/9 A kérdező kommentje:
2008 előtt dolgoztam 10 évig.
2014. máj. 5. 14:29
6/9 anonim válasza:
Munkanélküli összesen 3 hónap jár maximum mindenkinek arra nem nagyon lehet alapozni. Gyet meg 25 ezer Ft az sem sok.
Passzív gyed ugyan az lesz mint a sima gyed-ed csak ez mögött nem lesz munkahelyed, így ha akartok még egy gyereket akkor már nem járna rá gyed csak a sima gyes.
7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2014. máj. 5. 15:37
8/9 anonim válasza:
Passzív gyed alatt nem változik a gyed összege, annyit kapsz, mint eddig. Passzív gyed mögött nincs munkaviszony, tehát, ha még egy babát szeretnél, akkor újból kell a 365 biztosított nap vagy csak gyes fog járni.
9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2014. máj. 6. 13:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!