Magzati adókedvezményt időarányosan kapok ha a hónap közepén töltöttem a 13. hetet (91 nap)?
Szerintem időarányos mert akkor szinte mindegy lenne, hogy hány napos a magzat. (de ez lehet hülyeség)
Bár a csp-t azt mi megkaptuk a teljes hónapra mikor befejeztem a sulit úgy tudom. (--> így az adókedvezményt is)
"Szerintem időarányos mert akkor szinte mindegy lenne, hogy hány napos a magzat. (de ez lehet hülyeség) "
Azért feltétel a 91. nap (13. hét), mert orvosilag innentől valószínűsíthető, hogy megmarad a terhesség. 13x7=91 - valahol kellett egy vonalat húzniuk, hogy pontosan mikortól számít jogosultnak valaki.
Olyan, mint a 18. születésnap, ugyanolyan érett 17 évesen és 360 naposan is valaki, de mégis kell egy konkrét vonalat húzni, hogy bizonyos jogokat elnyerjen.
Nem időarányosan.
Pontosan úgy van, hogy attól a hónaptól vagy jogosult, amelyikben betölti a magzat a 91.napot. Egész hónapra kapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!