Mit tudok igénybe venni egyedülálló anya ként tartósan beteg gyermekemre tekintettel?
Figyelt kérdés
Fiam 6 éves óvodás, autizmus spektrum zavara van. Emelt összegű családi és gyes az, amit jelenleg kapok (48.950.-)
Mit tudnék még igénybe venni? Csak a magasabb családi pótlék jár? És ez utóbbihoz mit kell beadnom az államkincstárnak? Vagy hogyan igazolom, hogy egyedülálló lettem? Köszi a válaszokat.
2014. ápr. 23. 12:28
1/5 anonim válasza:
Egyedül állóknak magasabb a tartós beteg gyerek után járó családi pótlék is, nem tudom melyiket veszed igénybe.
Más sajnos nem jár. Esetleg rendszeres gyermekvédelmi támogatást tudsz még kérni az Önkormányzatnál, ha még nem kérted.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Gyest és emelt összegű családit kapok, egyedül állónak 2600 ft-tal több így az ellátás, azt tudom. A rendszeres gyermekvédelmit még nem kértem, nem tudod, azt milyen időközön ként adják és mennyi az összege? Köszönöm.
2014. ápr. 23. 14:56
3/5 anonim válasza:
Évente két alkalommal 6000Ft Erzsébet utalvány, illetve akkor ingyen óvodai iskolai érkezés jár. De ennek megítéléséhez nézik a a munkabéred a gyest, családit gyerektartást mindent.
4/5 anonim válasza:
Ha jól tudom, az egy főre eső jövedelem nem haladhatja meg a 38 vagy 39 ezer Ft-ot.
5/5 anonim válasza:
Lakásfenntartási támogatás,ingyenes ovoda,kozgyogy,ingyenes utazási igazolvány! Az egyedülállohoz csak ott kitoltesz egy papirt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!