3 hónapos magzatra is igényelheti a párom az adókedvezményt?
Figyelt kérdés
Valahol hallottam, hogy ha betöltöttem a terhesség 90 napját akkor a párom igényelhet adókedvezményt a munkahelyén. Ez igaz? Viszont nem vagyunk házasok csak élettársak vagyunk.2014. ápr. 17. 12:02
11/13 anonim válasza:
100 ezer Ft alatti keresetnél havi 10000 Ft, ha több a fizetése, akkor lehet több is az értéke.
jesszusom :( NEm lehet több 10ezernél, ugyanis 62500 ft jár a magzatra is, mint egy gyerekre, annak meg a 16%-a 10ezer ft. Egy gyerek nettóban pont 10ezer pluszt jelent (3 gyerektől pedig nettó 33ezer)
12/13 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy élettárs, ha közös háztartásban élnek is, csak az eltartott közös gyermek után veheti igénybe. (De szerintem vannak olyan munkahelyek, ahol nem foglalkoznak azzal, hogy élettársak vagy házastársak - épp, mint a mindkét fél részéről kivehető szabi esetében...saját munkahelyemen is ha leadják a pótszabi igényt, ha 10 éve elvááltak is és azóta nem látta a gyereket is megigényli, - és meg is kapja, mondván, ők nem vizsgálják, ha leadja, és ellenőrzik neki kell felelni érte.)
13/13 anonim válasza:
Én 2. vagyok, nemrég töltöttem én is a 90napot, akkor én utánajártam, onnan tudom, hogy hivatalosan, törvény szerint vagy az anyuka vagy a férj veheti igénybe és utólag az élettárs. Én se vagyok férjnél, ezért is voltam érdekelt a dologban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!