Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha nem 8 órában vagyok bejelen...

Ha nem 8 órában vagyok bejelentve, hanem 2 külön cég alkalmaz 4-4 órában, akkor az is 8 órának számít a gyed-hez?

Figyelt kérdés

Vagy GYES,hez? Nem értek hozzá...

A párommal szeretnénk babát,és előre szeretnénk felkészülni mind anyagilag,és mind fizikailag a babára :-)

Kérdésem tehát:Ha két helyen vagyok bejelentve 4-4 órában,akkor az összesen 8-nak számít? És elég az utolsó egy év ahoz 4-4 órában vagyok bejelentve?

2014. márc. 15. 22:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Szülést megelőző 2 évben kell meglennie 365 biztosított napnak. Nem számít hány órában dolgozol, csak legyen 1 év ledolgozott időd rendesen bejelentve. Ha 2 cégnél dolgozol, akkor mind a 2 cégnél elért keresetedet veszik alapul a tgyás és gyed összegének a megállapításához. De ha csak egy helyen dolgoznál 4 órában, akkor is járna, ha megvan a 365 nap. Annak is jár, aki részmunkaidős, nem ettől függ a tgyás és gyed.
2014. márc. 16. 08:05
 2/3 anonim ***** válasza:
nem számít, hàny órában dolgozol, a jogosultsághoz bizosítási időt kell igazolnod. Mviszony esetén már napi 1 órával is az vagy arra a napra. munkaviszony mindkettő vagy más jogviszony ( pl megbízás)?
2014. márc. 16. 08:22
 3/3 A kérdező kommentje:

Mert csak egy helyen dolgozom 12 órában,de csak 4-be vagyok bejelentve,csak ha elintézném,hogy ismerős bejelentsen 4órába,akkor azt összevonják,és abból számítják ki,mennyi jár,vagy annyi elég nekik,h csak 4 óra,és ol:4900.-bruttónak aszem a 70%-a? vagy ha 2x4 óra,akkor 49000 bruttó+49000,és annak a 70%-a?

Vagy mivan,ha visszamenőleg bevagyok jelentve 2 éve folyamatosan,ebből a 2évből az első 3 hónap 8 óra,az utáni 4 óra,akkor ennek az átlagát veszik,és úgy számolják ki?

2014. márc. 18. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!