Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » GYES, GYED, TGYÁS. Most akkor...

GYES, GYED, TGYÁS. Most akkor kinek mi jár? Légyszi valaki mondja el, az én esetemben mikre számíthatnék.

Figyelt kérdés
Próbáltam utánaolvasni, de most már valaki igazán összefoglalhatná, hogy nekem mik járnának. Szándékosan használok feltételes módot, kizárólag kíváncsiságból kérdezem... Szülővel vagyok ápolási díjon, tudom, ez jelen esetben azt hiszem semmit nem jelent sajnos. Viszont így mellette 2 órás foglalkoztatásban állok, hosszú évek óta (bruttó 20 ezer forint körüli összeggel). Gondolom, nekem így csak GYES jár, hiszen hiába is lennék jogosult GYED-re, nem érné meg azt választanom. De ezen felül semmi? Hiába van bejelentett munkahelyem?
2014. márc. 11. 11:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Úgy van, ahogy írod, a gyes összegével jobban járnál, mert a bruttó 20 ezer 70%-a kevesebb, mint a 25 ezer Ft gyes. Még kapnál családi pótlékot, 1 gyerekre 12 ezer Ft. Egyszeri anyasági támogatás 64 ezer Ft, ha megvan a 4 orvosi pecsét a terhes könyvedben.

Amúgy meg, akinek van bejelentett munkahelye és megvan a 365 biztosított napja, annak is csak tgyás és gyed jár, nem tudom miért akarsz többet. Te is kérheted, csak rosszabbul járnál vele, mint a gyessel. Egyszerűen a fizetésedet kellene megemelni vagy nagyobb óraszámban dolgozni, ha tudnál persze.

2014. márc. 11. 11:47
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem akarok én többet, de aki csak a GYES-t kapja, nem tudom miből él meg. Az ápolási mellett max 4 órába dolgozhatnék, a munkáltatóm pedig nem vesz fel annyiban. Így elég rossz helyzetben vagyok. És biztos vagyok benne, hogy sokan vannak még így, hogy nem GYED-et, hanem GYES-t kapnak csak. Ami - legyünk őszinték - semmire nem elég.
2014. márc. 12. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!