Mennyi tgyást fogok kapni szeptemberi szülés után, ha az utóbbi két évben 90 nap munkanélküli segélyt kaptam,4 hónapot 6 órában és 5 hónapot 8 órában dolgoztam? Fizum 50000ft -73000ft volt.
Létezik passzív tgyás és gyed, itt van róla egy kis összefoglaló:
De ez sem vonatkozna rád, mindenképpen kellene hosszabbítanod legalább 1 hónapot, de inkább kettőt.
Írd már le légy szíves részletezve, hogy mikor mit kaptál, mettől meddig dolgoztál.
Valószínűleg csak GYES jár, de hátha...
Tehát...2013. febr.,márc.,ápr., :munkanélküli segély, aug.,szept.,dec., :6 órás munkaviszony. 2014.jan.,febr.,márc.,ápr.,máj.,jún., :8 órás munkaviszony.Talán még júliusba eltudok menni munkanélkülire.De augusztusba már nem lesz semmi...és szept. 9 :szülés.
Ötletek?
Szerintem is csak gyes-t fogsz kapni+ családit.
Tgyást, gyedet nem. De lehet hogy tévedek.
Hihetetlen, de most 1 napon múlik. Mert ugye a munkahely megszűnése után 42 napig biztosított vagy(ez aug 11). És a szülés kiírt napja előtt legkorábban 28 nappal mehetnél Tgyásra(ez pedig aug 12).
Szóval ha sikerül hosszabbítanod, akkor mindenképp sikerülhet.
A "munkanélküli" igen, számít, sőt, ha nem hosszabbítanak, és sikerül elmenned munkanélkülire, akkor aközben is megkezdheted a tgyást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!