Mással is megtörtént, hogy GYED alatt "eltűnt" a munkáltató?
Nem lehet, hogy felszámolták a céget?
Én úgy jártam, hogy elmentem GYED-re. A munkahelyem TB kifizetőhely volt, így ők utalták a GYED-et nekem. Egyszer jött egy levél, hogy új neve van a munkahelyemnek, pont. Tudomásul vettem. Aztán a következő hónapban nem kaptam GYED-et. Betelefonáltam és írtozatos herce-hurca árán megtudtam, hogy a régi(eredeti) munkahelyem megszűnt és engem és az összes GYED-es, GYes-est átvett egy másik cég, ami szintén csődbe ment.
2 hónap késéssel az OEP kezdte utalni a GYED-emet.
A kilépőpapírjaimat és a szabipénzemet azóta sem kaptam meg, jelenleg egy ügyvéd intézi a dolgaimat.
A fiam már elmúlt 3 éves. Még az a szerencse, hogy jelenleg külföldön élünk, mert otthon kilépő papírok nélkül még csak nem is tudnék legálisan dolgozni.
Az ügyvéd a felszámoló céggel levelezget, hogy legalább a papírjaimat adják ki, de persze jól esne a szabipénz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!