Gyes mellett 2 műszak?
Nem dolgozhatsz éjszaka!
A munka törvénykönyve szabályozza a 3 év alatti gyermekkel rendelkező kismama munkajogait.
4. pont!!!
Kettes!
Az éjszakai munka az 22-06 ig van.
Pontosabban a munkáltató nem kötelezhet rá, hogy éjszakai műszakot vállalj, de ha te bevállalod, akkor dolgozhatsz, de nem kötelezhetnek rá, ha 3 év alatti gyereked van.
14-22-ig, az délutáni műszak, abban simán dolgozhatsz, erre a munkáltató is kötelezhet. Az éjszakai műszak 22-06-ig tart. Hivatalosan csak délelőtti és délutáni műszakot vállalhatsz 3 év alatti gyerek esetén. 14-22-ig dolgozhatsz.
A lányom 2 éves volt mikor munkába álltam,folyamatos műszakban dolgozom már 6 hónapja,tehát amellett,hogy éjszakára is járok még hétvégén is melózok.
Nincs olyan,hogy nem mehetsz éjszakára dolgozni,mert 3 év alatti a gyermeked.
Egyébként most igényeltem meg(kb 2-3 hete)a Gyes extrát és előtte felhívtam a MÁK-t,hogy nekem is jár-e,nem volt ellenvetés.
A 14-22-ig tartó műszak,csak délutános műszaknak számít,az éjszakás műszak az 22-06-ig tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!