Hogy számolják majd a GYED-emet?
Figyelt kérdés
Most lett két éves a kislányom, úgyhogy mostantól GYES-en vagyok. Tervezünk kistesót, de ha csak jövőre születne meg, akkor a GYED-et ebből az évből számolják? Tehát gyakorlatilag a GYES-ből?2014. jan. 29. 20:26
1/1 anonim válasza:
A gyesből nem tudják számolni, mert ellátásnak nem lehet másik ellátás az alapja. Én úgy tudom, hogyha 180 napnál többet leszel gyesen, akkor csak a minimálbér lesz az alapja a gyedednek. Lehet hogy érdemesebb lenne visszamenni dolgozni, ha összeszedsz 180 bérezett napot (táppénz nem számít bele), akkor abból a 180 napból fogják számolni a tgyáshoz és a gyedhez is az alapot. De igazából az sem baj, ha nincs meg a 180 bérezett napod, mert mondjuk elmész terhességi táppénzre, akkor a tényleges, vagy szerződés szerinti béredből fognak számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!