A GYED, GYES EXTRA igénybe vehető- e éjszakai műszaknál is? Normál 8 órás munkaidőnél?
Pontosítanék, amit először írtam a több ellátás egyidejűleg történő folyósítására vonatkozik. A GYED melletti munkavégzésre ez vonatkozik: a szülő 2014. január 1-jétől a gyermek 1 éves kora után, a gyermekgondozási díj folyósítása
mellett (a gyes folyósítása mellett is) korlátlan időtartamban végezhet munkát. Ez a
rendelkezés a 2014. 01.01-jét megelőzően született gyermekek szüleire is vonatkozik.
Egyébként, ha 3 év alatti gyermeked van és igénybe veszed a gyed extrát, akkor a munkáltató nem kötelezhet éjszakai munkavégzésre, csak max. 2 műszakban dolgozhatsz és nem túlóráztathat. Tehát, ha szeretnéd, akkor nappali műszakba köteles átteni.
Persze, ha nektek az éjszakai jó, akkor az más.
Igen igénybe veheted,ha a kicsi elmúlt 1 éves.
Ha a Gyes extrát igényled ,akkor sincs már korlátozás,hogy hány órában dolgozhatsz.
Én ezt igényeltem és előtte felhívtam a MÁK-t,hogy jár-e nekem,de csak az érdekelte őket,hogy elmúlt-e már 1 éves a lányom.Az,hogy folyamatos műszakban dolgozom,az nem is volt szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!