Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Érdemes munkát keresni, vagy...

Érdemes munkát keresni, vagy vállaljak még egy babát?

Figyelt kérdés
Májusban lesz 2éves a fiam.Keresem én munkát,de eddig nem sok reménnyel és tartok tőle,h a gyed extra miatt még nehezebb lesz.Szeretnénk másik babát,de nem tudjuk merjük e vállalni.Anyagilag csődben vagyunk.Minden hónapban azon gondolkodunk melyik csekket kell azonnal feladni,melyik elmaradást tudjuk rendezni.Nos nem volt rózsás a helyzet fiammal sem,de csináljuk.Előny része az h már előző gyerektől elég sok minden van,ha lány sikerülne a fiú holmikat ellehetne adni,azon lányrucikat venni.Babahordozó,kiságy,babakocsi unisex.Férjem két munkahelyen dolgozik.Én jövőhónaptól csak gyest kapok.Mindketten akarunk kis tesót.De nem tudjuk eldönteni,a mai világban,lakástörlesztő és olyan helyzet mellett amit felvázoltam mi lenne jobb.Dolgozni menjek,vagy gyereket szüljek?Találok e egyáltalán munkát?Volt valaki hasonló szituban?Tudtok nekem tanácsot adni?
2014. jan. 27. 14:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
26%

Kedves Válaszolók!

Ha ugyanez az anyuka most azt kérdezte volna, hogy megtartsa-e vagy elvetesse-e a gyerekét leordítanátok a fejét, hogy mindenképp tartsa meg.

Mert nem olyan drága egy gyerek, ahol egy elfér, elfér kettő is. stb....

Hát érdekesek vagytok!

2014. jan. 27. 17:12
 12/17 anonim ***** válasza:
82%
Utolsó semmi köze a két dolognak egymáshoz. Teljesen más már meglévő gyerekről beszélni mint direkt nyomorra tervezni. Gyereket meg képzeld nem a gólya, hozza hogy csak úgy ott legyen, felelősségteljes szülők esetén.
2014. jan. 27. 17:15
 13/17 anonim ***** válasza:
50%
Persze nem mindegy tervezni vagy megtartani. De a végeredmény ugyanaz a gyerek szempontjából! Ugyanúgy nyomorogni fog!!!
2014. jan. 27. 17:34
 14/17 A kérdező kommentje:
Itt butának,felelőtlenek állítanak be ahelyett h inkább átolvasnák a kérdésem.Nem számít.Én vagyok a buta,mert nem is arra válaszolnak,amit kérdeztem.Sőt,inkább olyan hangnemet ütnek meg,hogy nem is minősítem.Ennyi.
2014. jan. 27. 17:35
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem értelek, a kérdésed ez volt: "Érdemes munkát keresni, vagy vállaljak még egy babát?" Erre a válaszolók azt írták, igen keress tovább munkát és ne vállalj babát. Senki sem illetett téged semmilyen jelzővel sem, csak leírták, hogy ebben a helyzetben rossz ötlet újabb gyereket vállalni. Arra, hogy milyen végzettséged van továbbra sem válaszoltál. Ha tudnánk, hogy mit tanultál, eddig milyen helyeken dolgoztál, vidéken laksz-e vagy a fővárosban, esetleg tudnánk tanácsot adni hol és milyen módon keress munkát, esetleg mit tanulj még.
2014. jan. 27. 19:11
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj meg a válaszokért, ez jött le a kérdésedből.

Idézlek: "Anyagilag csődben vagyunk, gondolkodunk melyik csekket kell azonnal feladni,melyik elmaradást tudjuk rendezni. Férjem két munkahelyen dolgozik.Én jövőhónaptól csak gyest kapok."

Ha most, amikor GYED-et kapsz, ilyen a helyzetetek, mi lesz a jövő hónaptól? A férjed vállal 3. munkahelyet?

Vagy hogy képzelitek?

A kérdésed: Érdemes munkát keresni, vagy vállaljak még egy babát? A válaszom: Keress munkát!

2014. jan. 27. 20:49
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az jött le a kérdésből, hogy nincs most munkahelyed, ahova amúgy visszamehetnél, mert ugye ha lenne, akkor még maradna 1-2 hónap, amíg kiveszed a bentmaradt szabijaidat. Vagyis ezek szerint passzív gyeden vagy. Na szóval a lényeg, amit ebből kiakartam hozni, hogy hiába esnél most teherbe, élő munkaviszony nélkül csak gyest kapnál a másodikra is, és azt is csak 9 hónap múlva, és terhesen meg pláne nem találnál új munkát. Persze az új törvény miatt pár hónapig ugye duplán kapnád a gyest majd szülés után, amíg a nagy nem tölti be a 3-at. (na mondjuk még az sem biztos, hogy rögtön első hónapban össze jönne a baba, vagyis csúszhat az egész) Illetve eggyel több családit kapnál. De ez a pénz nem fedezné a kicsi plusz költségeit.

Szóval szerintem mindenképpen keress most munkát, mert ha most teherbe esel, akkor a maradék esélyetek is elszáll, hogy helyrejöjjetek. Ha pedig sikerül munkát találnod, akkor előbb-utóbb már érdemes lesz a kistesón gondolkodni, de csak úgy vállaljátok be, ha már jogosult leszel tgyásra és gyedre. A gyesből nem lehet megélni.

2014. jan. 28. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!