Érdemes munkát keresni, vagy vállaljak még egy babát?
Kedves Válaszolók!
Ha ugyanez az anyuka most azt kérdezte volna, hogy megtartsa-e vagy elvetesse-e a gyerekét leordítanátok a fejét, hogy mindenképp tartsa meg.
Mert nem olyan drága egy gyerek, ahol egy elfér, elfér kettő is. stb....
Hát érdekesek vagytok!
Ne haragudj meg a válaszokért, ez jött le a kérdésedből.
Idézlek: "Anyagilag csődben vagyunk, gondolkodunk melyik csekket kell azonnal feladni,melyik elmaradást tudjuk rendezni. Férjem két munkahelyen dolgozik.Én jövőhónaptól csak gyest kapok."
Ha most, amikor GYED-et kapsz, ilyen a helyzetetek, mi lesz a jövő hónaptól? A férjed vállal 3. munkahelyet?
Vagy hogy képzelitek?
A kérdésed: Érdemes munkát keresni, vagy vállaljak még egy babát? A válaszom: Keress munkát!
Nekem az jött le a kérdésből, hogy nincs most munkahelyed, ahova amúgy visszamehetnél, mert ugye ha lenne, akkor még maradna 1-2 hónap, amíg kiveszed a bentmaradt szabijaidat. Vagyis ezek szerint passzív gyeden vagy. Na szóval a lényeg, amit ebből kiakartam hozni, hogy hiába esnél most teherbe, élő munkaviszony nélkül csak gyest kapnál a másodikra is, és azt is csak 9 hónap múlva, és terhesen meg pláne nem találnál új munkát. Persze az új törvény miatt pár hónapig ugye duplán kapnád a gyest majd szülés után, amíg a nagy nem tölti be a 3-at. (na mondjuk még az sem biztos, hogy rögtön első hónapban össze jönne a baba, vagyis csúszhat az egész) Illetve eggyel több családit kapnál. De ez a pénz nem fedezné a kicsi plusz költségeit.
Szóval szerintem mindenképpen keress most munkát, mert ha most teherbe esel, akkor a maradék esélyetek is elszáll, hogy helyrejöjjetek. Ha pedig sikerül munkát találnod, akkor előbb-utóbb már érdemes lesz a kistesón gondolkodni, de csak úgy vállaljátok be, ha már jogosult leszel tgyásra és gyedre. A gyesből nem lehet megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!