Most járt le a próbaidőm, veszélyeztetett terhes vagyok, hogy jelentsem be? Irásban? Mennyi lesz a táppénzem minimálbérnél?
Oooo...ha Gyed nem fog jarni, tgyas miert jarna?!
Nekem anno nem kellett bejelentenem, kozoltem, hogy terhes vagyok es az orvos nem engedi, hogy dolgozzak. Bar nalam mindenki tudta a fonoksegbol, hogy a szivemmel bajok vannak.
Varj, amig azert a probaido letelik es utana egy kicsivrl jelentsd be, ne egybol.
Gondolom van ra alapos indokod, hogy miert mesz tp-re. Bar a munkaltato amugy se fog repdesni az oromtol, de ez mar az o baja.
A Tgyashoz es a Gyedhez is 365 nap biztositott ido kell.
Irasban a legjobb bejelenteni.
Táppénzre csak annyi ideig tudsz menni, amennyit dolgoztál, tehat most harom honap utan 3 hónapot.
TGYAS es GYED csak megfelelő munkaviszony utan járna, ez minimum 1 ev.
Csak addi lehetsz táppénzen, amennyitelőtte dolgoztál. Tehát 3 hónapig lehetsz táppénzen.
1 év munkaviszony kell a Tgyás, GYED-hez, ami neked nem lesz meg ha nem dolgozol
A többieknek abban igaza van, hogy ha ez az első munkaviszonyod, akkor táppénz csak annyi napra jár, amennyi napot dolgoztál. A gyed igényléséhez 1 év biztosítási idő kell. A biztosítási időbe beleszámít a táppénz időszaka is, de ha 3 hónap volt a próbaidő és 9 hónap a terhesség, akkor is épp csak összejön az egy év, ha pont a próbaidő lejártakor estél teherbe. Szóval necces.
Írd le a pontos időpontokat, hogy mikortól dolgozol, és mikorra várod a babát.
A munkáltatónak mindenképpen bejelenteném, mert akkor élvezel csak védelmet, ha kirúg, akkor táppénz se jár, mert nem lesz biztosításod.
Szóval én a helyedben írnék két példányban egy bejelentést, az egyiket átvetetném vele (aláírás, dátum), hogy tudd bizonyítani, bejelentetted.
Aztán dolgozz, ameddig tudsz, ment mint írtuk, csak annyi időre kapsz táppénzt, amennyi jogviszonyod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!