Mehetek dolgozni vagy sem? A többi lent
Figyelt kérdés
A kezdetektől GYES-t kapok, mert középiskolában leérettségiztem és már mentem is szülni.
A kisfiam 8 hónapos, rám is vonatkozik (mert én soha nem kaptam GYED-et) hogy a gyermekem 1 éves koráig nem lehet bejelentett munkahelyem, mert megvonják a GYES-t?
Nem igazán értem ezt a GYED extrát...erre nem terjed ki a leírása. Köszönöm a segítségeteket! Szép napot
2014. jan. 18. 12:48
1/4 anonim válasza:
1 éves kora után dolgozhatsz gyes mellett.Dolgozhatsz előbb is,csak akkor nem jár gyes.
2/4 A kérdező kommentje:
És olyan van, hogy 4 hónapra elveszik (mert 8 hónapos), majd ha betölti az 1 évet újra jár a GYES? :D Vagy ez hülyeség...
2014. jan. 18. 12:56
3/4 anonim válasza:
Igen, ha a gyerek 1 éves kora előtt mész el dolgozni gyes mellett, akkor a gyest megvonják. De amint a gyerek betöltötte az 1 évét, te újra megigényelheted, de neked kell megigényelni, mert automatikusan nem fog járni. Sőt, ha most 8 hónapos korában elmész dolgozni, szerintem neked kell lemondani is a gyest, majd 1 évesen újra igényelni.
4/4 anonim válasza:
Szerintem várd ki azt a pár hónapot amíg 1 éves lesz a pici és utána állj munkába,így nincs felesleges hercehurca.
A Gyes extra azt jelenti,hogy ha visszamész dolgozni teljes munkaidőben,akkor a Gyest is fogod kapni a pici 3 éves koráig.Nyilván az 1 éves kort itt is meg kell várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!