Férjem augusztustól munkanélküli, így azóta nem kapunk családi adókedvezményt. Most jott róla papír, hogy igényeljem meg 2014-re. Hogyan tudom visszamenőleg is kérni? Hol kell intézni? Mit kell tennem?
szóval akkor kb10E ft-ot fogok kapni ezután és kb. 40E ft.ot szeptembertől számolva decemberig? vagyis nem is dec.-ig kell számolni,hanem januárig,mert januárban sem kaptam,ha most leadom a papírt,februárban kapok előszor.
jól értelmezem?
Ha egy gyereketek van, akkor így lesz.
Most postázzák az adóbevalláshoz az íveket, próbáld megcsinálni a visszaigénylést minél hamarabb, hogy megkapjátok.
Nem kaptad meg a napokban a szürke borítékot, amit a NAV küldött?
Ha nem kaptál, akkor innen tudod elektronikusan letölteni az adóbevalláshoz a programot: [link] . Van benne egy PDF alapú tájékoztató is. Ha elakadok, akkor fel szoktam hívni a területileg illetékes NAV ügyfélszolgálatot és mindig segítenek.
Igen, minél hamarabb küldöd el, annál hamarabb utalnak.
Még egy dolog kell hozzá, hogy megosztottátok a férjeddel a kedvezményt év közben. A férjed nem kapott munkanélkülit (nem is tudom, hogy hívják most)? abból is vonnak adót és nyugdíjjárulékot, abból is vissza tudjátok igényelni!
A megosztást nem tudom, hogy kell intézni - azért érdemes lenne felhívni a NAV helyi információs számát, nekem mindig segítenek és nagyon szájbarágósan.
úristen,nekem ez nagyon bonyolult.. :S kapott munkanélkülit amúgy 2,5 hónapig
remélem ha konyvelő elé állok a kínommal, ő mindent el tud intézni maradéktalanul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!