Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » 21 napos ügyintézési idő?...

21 napos ügyintézési idő? Bőv. Lent!

Figyelt kérdés

Elméletileg január 1-től 21 napos lett az ügyintézési idő a hivatalokban.

Ez naptári napnak minősül vagy munkanapnak kell nézni?

Valamint ezt teljesen kiszokták "használni", vagy azért nem ülnek rajta 21 napig?

Szóval, ha nincs ezer + 1 kérvényük bent és van idejük (gyorsabban eltudják bírálni), akkor nem szokták kivárni a 21 napot vagy igen?

2014. jan. 7. 12:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Jól írod, elméletileg. Munkanapot kell számolni, hiszen vasárnapokon magától nem halad az ügyintézés. Ha készvan küldik, nem ülnek rajta ha nem muszáj. De általában "betartják" az ügyintézési időt, mert sok a kérelem.
2014. jan. 7. 12:26
 2/5 anonim ***** válasza:

Közigazgatásban dolgoztam, amíg veszélyeztetett terhes nem lettem,így érintettként annyit tudok mondani,hogy ha nincs ezer meg egy ügyiratunk, akkor nem használjuk ki a 21, illetve korábban 30 napot. Ugyanakkor a gyes, gyed, gyás épp az a terület ahol rengeteg kérelem van nap mint nap. Ugyanez igaz a szociális jellegű ellátásokra (rendszeres gyerekvédelmi, közgyógyellátás, ápolási díj, lakásfenntartási támogatás, stb. )

Vagy sok esetben az is előfordul, hogy az ügyintéző elkészült vele,de főnöki aláírásra vár ezért nem kapja meg az ügyfél.

A 21 nap az 21 naptári nap, azzal az eltéréssel, hogy ha a 21 napos ügyintézési határidő lejárta munkaszüneti vagy szabadnapra esik,akkor az a következő munkanapon jár le.

2014. jan. 7. 12:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Ugyan más területen, de határidőkkel dolgozom. Ami csak egy egyszerű dolog, azt elintézem hamar, hisz fogynak az ügyeim, általában előre is veszem. Viszont ha valami nagyon belemélyedős van előttem, akkor hagyok minden utánra, hogy ne kelljen megszakítanom a gondolatmenetet. Én és a kollegáim nem használjuk ki a rendelkezésre álló határidőt, mert sokszor van, hogy vezeti utasításra valamit módosítani kell, vagy várni kell az aláírásra.

Más terület, de szerintem ők is így működnek.

AMúgy meg munkanap, legalábbis ha nálunk az akkor gondolom máshol is.

2014. jan. 7. 12:32
 4/5 A kérdező kommentje:

Oké. Köszönöm szépen. Nem sietős az ügyintézés, mert ha a MÁK-ra kell várni, akkor már megszoktam.

Lassan 7 hónapja nem képesek az egyik megyéből a másikba átrakni, amikor már 5× lejelentettem mindenhogyan a lakcímváltozást.

És még mindig nem érti egyik ügyintéző sem, hogy ez hogyan fordulhat elő náluk?! :)

Ígértek 2 hete visszahívást, na azóta hívnak.. :))))

Remélem a GYED extrával gyorsabbak lesznek, bár rám a +GYES vonatkozik, amit "talált pénznek" titulálok, tehát nem ettől függ a megélhetésünk.

Köszi még egyszer :)

2014. jan. 7. 12:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is közigazgatásban dolgozom, igaz szintén más területen, de nálunk is 21 munkanap a határidő! (nem naptári!)
2014. jan. 7. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!