Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyes, gyed. Valaki segítene,...

Gyes, gyed. Valaki segítene, aki ért hozzá? Köszönöm.

Figyelt kérdés
Következő a helyzetem. Júniusban szülök. A szülést megelőző 2 éven belül nappali tagozaton tanultam, onnan van 180 biztosított napom. Nyáron végeztem. Szeptember végétől vagyok bejelentve, csak sajnos napi 4 órában. Határozott idejű m.szerződésem márc 31.én jár le. TEhát suliból van 180 napom, majd március végéig meg van a másik 180 ami szükséges a gyedhez. Az érdekelne, hogy mivel 4 órás bérem van, a gyed összege megegyezne majdnem a gyessel. De, ha megbeszélném a főnökömmel, és vállalnám hogy fizetem a következő 3 hónapban a 8 órás bér utáni járulékot, mennyivel járnék jobban, mintha csak a gyest kapnám. Ezt valaki el tudná magyarázni hogy hogy kell számolni? Azt pedig tudom, hogy a szülés időpontjában is biztosítottnak kell lennem. Ezt el tudnám intézni. Előre is köszönöm a segítséget!
2014. jan. 5. 17:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Bér átlagolják, így sokat nem ér 3 hónap szerintem.
2014. jan. 5. 17:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. jan. 5. 17:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Akkor lenne magasabb a gyeded, ha a melóhely márciustól 1 hónapra felmond, majd vissza vesz magasabb bérrel a szülésig, mert akkor van megszakítás, s nem átlagos van, hanem a legutolsó Béred az alapja!
2014. jan. 5. 17:55
 4/4 A kérdező kommentje:
igen, ezt is akartam kérdezni, mert hallottam olyat is hogy a tavalyi bérből számolják?? akkor főleg nem érne semmit. és tegyük fel visszavenne 1 hónapra magasabb bérrel? akkor is megkapnám? vagy csak ha szülésig dolgozom végig? az a baj, hogy vendéglátás, nem igazán bírnám..elnézést a sok kérdésért, nem igazán vagyok otthon ebben még.
2014. jan. 5. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!