Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha 2014 január közepén születi...

Ha 2014 január közepén születik a babám akkor az új törvény szerint, nekem még a régi szabályok szerint is kiszámolják a tgyasom és a gyedem is ugye?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 2014 január közepén szülök a tgyasomat már decben igénylem így a 2012-es évemet nézik ami folyamtos,2011-junitól.bruttó 126 ezer ft.Az idei évem viszont úgy alakult,hogy januárban megszünt ez a munkahely,voltam 2 hó álléskeresési járadékon itt is kaptam pénzt,majd az idén volt még 3 munkahelyem,szerencsémre folyamatosak voltak,a mostani munkahelyemen augusztus óta vagyok és most decemberben már tgyason leszek.Van ez az új törvény,hogy csak az utolsó munkahely számít,de álítólag aki máj 11 elött szül arra a régi számítási mód is volnatkozik,szerintetek nekem kiszámolják a régi szabályok szerint?

2013. dec. 9. 16:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen
2013. dec. 9. 17:06
 2/7 A kérdező kommentje:
De jó lenne,mert nem akarok rosszul járni,mert dolgoztam folyamatosan,csak nem 1 munkahelyen és az utolsón csak 5 hónapja vagyok.
2013. dec. 9. 17:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy áprilisig születő babáknál számolják régi szerint is. Én is január közepére várom a babánkat, és nekem is sokkal jobb a régi számítás, mert béren kívüli pénzek is vannak, így az átlag sokkal jobb mint a szerződés szerinti bér. Én is dec. végén indítom a TGYÁS-t.
2013. dec. 9. 18:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Off: tudnatok linkelni errol a törvényről egy hivatalos forrást?!

Én is Hallottam errol, a m.ugyesnek is mondtam, de o Közölte, hogy ilyen nincs es hogy o errol nem hallott csak a gyed extrarol.

Viszont szamomra is az első gyerkőc (2011.07.havi szülés) utáni ellátás a kedvezőbb, nem a mostani szerinti.

Raadasul ez egy multi ceg, ahol Sosem tudnak semmit.

Igy kene valami a kezembe a m.ugy "ellen" ;))

2013. dec. 11. 06:51
 5/7 A kérdező kommentje:
[link] de az oep közleményében is ott van valahol
2013. dec. 11. 17:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Én annyi mindent olvastam már erről,én tuti rosszul járok...de nem érdekel már,nem tehetek erről,hogy folyamatos munkaviszonyom volt csak több helyen,én már nem idegesítem magam,majd kapom azt amit azok akik semmit se dolgoztak....k..vára örülök ennek a fos törvénynek.
2013. dec. 11. 17:16
 7/7 anonim ***** válasza:
De hát ezek szerint kiszámolják mindkét módon és a kedvezőbbet fogod kapni. Vagy találtál ennek ellentmondó infót?
2013. dec. 11. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!