Gyes-ről táppénzre milyen módon lehet menni? Kismama vagyok és tanácstalan ebben az ügyben. Jövőhéten kezdem el intézni, de örülnék ha valaki itt is segítene.
Hát szerintem először is vissza kellene menned dolgozni, ahhoz hogy táppénzre mehess (legalábbis nekem ez így logikus). Menj be a munkahelyedre, és ott jelezd, hogy vissza mennél dolgozni, megmondják, hogy mikortól vesznek vissza (mert elvileg ezt már előre azt hiszem 60 nappal jelezni kell), onnantól elkezded letölteni a bent maradt szabijaidat, aztán utána meg kiíratod magad táppénzre (azért olyan hú de nagy veszélyeztetettség ehhez nem kell, csak a nőgyógyász javaslata, amit meg úgyis megad, ha magándoki).
Viszont azt vedd figyelemebe, hogy ha nem lesz meg a 180 nap bérezett napod (amibe a táppénz nem számít bele), akkor gondok lehetnek a tgyás és gyed számításnál. A tgyásnál szerintem figyelembe veszik a szerződés szerinti béred, de a gyednél már nem biztos, ott lehet hogy csak minimálbérből fogják számolni, de ezt a munkáltató is meg tudja majd mondani, vagy az államkincstárt is felhívhatod és kérhetsz infót erről az egészről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!