Ki vagyok akadva, igazat mondtak az Államkincstárnál?

Figyelt kérdés
Felhívtam ma az Államkincstárat, kíváncsi voltam, mit ajánlanak, hogy kéne csinálnom. 2014 augusztusáig gyesen lennék kis fiammal, de terhes vagyok a masodikkal, most 15 hetes. Járt tégy ás, GYED is.... Gondolkoztam visszamennek táppénzre mert anyagilag jobban járnánk, de időközben megszűnt a férjem cége , jelenleg munkanélküli.... Es itt van az új lehetőség is , hogy januártól megkaphatnank mind a két ellátást.... Közöltek ,hogy nincs megszavazta, ez csak tervezet.... Mar ezt sem értettem, hisz elfogadt a parlament tudtommal, de megkérdezettek azt a variációt, hogy akkor férjem elmenne gyesre a nagyobbikkal, én meg visszamennek táppénzre... Erre közölte a nő, hogy a férjem nem mehet gyesre mert nincs jelenleg munkahelye ! Kérdeztem, hogy tudtommal alanyi jogon jár meg azoknak a kismamáknak is akik terhesség elott nem rendelkezések munkaviszonnyal. Erre közölte a nő ez tag fogalom, hogy alanyi jogon, nem jár es punk rum...... Igazat mondot? Tudnátok segíteni?
2013. nov. 20. 15:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Utolsó, a gyes a kincstár kompetenciája, és a kincstárnál azt mondták, nem jár a gyes, mert nincs aktív jogviszony. Inkább félreértés volt ez szerintem. Viszont gyes ügyben teljesen jó helyre ment a kérdező :)
2013. nov. 22. 10:11
 12/15 anonim ***** válasza:

erre írtam, hogy nem a kincstár a hülye:

Engem is össze-vissza küldözgettek az Államkincstárnál, nem bírták eldönteni, hogy jogosult vagyok-e a GYED-re, T-Gyásra, meg hogy milyen igazolást kérjek.

2013. nov. 22. 10:23
 13/15 anonim ***** válasza:

Bocsi kedves utolsó mi köze az államkincstárnak a Gyedhez ?

Nekem a melóhelyem intézte , és nem az államkincstár ,mert ha meg nincs munkahelye valakinek akkor meg no Gyed!

Csak kérdeztem tényleg ,nem kötözködésnek szántam!

2013. nov. 22. 14:42
 14/15 anonim ***** válasza:

Én meg vállalkozó voltam (havi változó bevételekkel), mellette párhuzamosan aktív egyetemi hallgató. Ez nem éppen olyan, mint amikor dolgozol egy melóhelyen 8 órát. Itt mindegyik ügyet az OEP-nél (itt ott van az Államkincstár kihelyezett része) tudom intézni. És képzeld, 4 embert kérdeztem, mindenki mást mondott, főleg atekintetben, hogy milyen igazolásokat mennyi időre visszamenőleg kérjek az APEH-től, illetve hogy egyáltalán jogosult vagyok-e.

A Gyes természetesen alanyi jogon jár, úgyhogy ezzel kapcsolatban félretájékoztatták a kérdezőt.

És sajnos nem minden hivatalban megfelelően felkészültek az ügyintézők. A legtöbbjüknek ez munka, minden ügyfél egy "új hülye, új problémákkal, és amúgyis kit érdekel az ő nyomora".

2013. nov. 22. 16:44
 15/15 anonim ***** válasza:
Ja, ha nem az ő kompetenciájuk, akkor tök egyszerű lett volna a történet: ne itt érdeklődjön, hanem xy-nál.
2013. nov. 22. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!