Piroska és a farkas kérdése:

Családi adókedvezmény?

Figyelt kérdés
Eddig úgy tudtam, hogy a családi adókedvezmény igényléséhez a háziorvostól szükséges igazolást kérni, a rendelőben viszont erről semmit sem tudtak. Lehet, hogy én tévedek, tudna nekem segíteni valaki, hogy mi ennek az igénylésnek a menete? A 91. napon már túl vagyunk, tehát elvileg már igényelhetnénk.
2013. okt. 18. 09:23
 1/8 anonim ***** válasza:
A nőgyógyásztól kérj egy igazolást, ami szerint már betöltötted a 91 napot. Legalábbis felénk ő adja ki.
2013. okt. 18. 09:26
 2/8 anonim ***** válasza:
A nőgyógyásztól kell igazolást kérni és azt kell leadni a munkáltatónak.
2013. okt. 18. 09:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Az igazolást az adja aki pecsétel a kiskönyvedbe. A körzeti nõgyógyász adja. Nála próbálkozz. A védõnõ nem mondta el?

További gyönyörü babavárást!

2013. okt. 18. 09:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Nőgyógyász ad igazolást róla, kérj tőle, mikor legközelebb mész. Ő tudni fogja :)
2013. okt. 18. 09:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Jaja, körzetileg illetékes nőgyógyásztól lehet kérni.
2013. okt. 18. 10:43
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor nem véletlenül nézett rám furán az asszisztensnéni .)

Viszont én eddig magánhoz jártam Pestre, és most váltok helyire - mert vidéki vagyok - tehát legközelebb csak a 18. hét körüli ultrahangvizsgálatkor találkozom nőgyógyásszal. Ha ez a vizsgálat csak sima sztk rendelésen lesz, akkor is kérhetem tőle a papírt, ugye?

2013. okt. 18. 11:24
 7/8 Vilcsianyuja ***** válasza:
Szerintem kérheted. Nekem külön papírost adott a nőgyógyász. Azt kell majd az idei adóbevallás mellett megőrizni. Ha anyagilag fontos volna, hogy ne essetek el idén egy vagy akár két havi adókedvezmény igénybevételétől, akkor viszont fontos lenne minél előbb beszerezni azt az igazolást, mert annak a kelte után vagy jogosult (vagy a párod) új adóelőleg-nyilatkozat leadására a munkáltatónál, hogy a következő bérkifizetésnél már figyelembe vehessék. De ha nem olyan égetően fontos, akkor az éves bevallásban mindenképp tudod majd érvényesíteni, akkor majd kiutalja neked jövőre a NAV (vagy a párodnak, attól függ, ki veszi igénybe).
2013. okt. 18. 11:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Rám is furán nézett a háziorvos, mikor kértem, mert engem is odaküldött a védőnő. Viszont a kiskönyv alapján (amit az igazolásba be is írt) meg adta.
2013. okt. 22. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!