Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Kirúghatnak, ha bejelentem,...

Kirúghatnak, ha bejelentem, hogy terhes vagyok? Véd a törvény? Másfél évig maradnék csak otthon. Aggódom.

Figyelt kérdés
Nem vagyok tisztában a változásokkal a munkatörvényeket illetően, és eltérő információkat találok.
2013. szept. 12. 08:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

A munkavállaló mióta kell HIVATALOS levélben bejelentse hogy terhes? Vagy bármit hivatalos levélben? Szerintem neked halvány fogalmad sincs róla, hogy mit írsz, már megbocsáss. Hogyan lehet egy kalap alá venni a bíróságot és a KÖZhivatalokat egy MAGÁNemberrel?

Egy magánember MAGÁNBEJELENTÉST bátran tehet emailben. És nem ártana olvasni is megtanulnod, senki nem írta, hogy kizárólag emailt küldjön. Nemrég volt egy ügy, amiben a munkáltató állította, hogy nem tudott a terhességről, mert a levélben csak az első gyerek iratainak másolata volt, amit meg is mutatott. Hiába a tértivevény, vagy az ajánlott szelvény, egyik sem bizonyítja, hogy mi volt a levél TARTALMA. És per lesz, majd valamikor, amivel a szerencsétlen nincsen kisegítve, lévén most kellene neki a pénz, de jelenleg nincsen munkahelye. Én is javaslom mindenkinek, hogy ha van lehetősége, akkor küldje el e-mailben és írja le az e-mailbe, hogy jelen levelem másolatát ajánlott levélben postáztam.

Talán nem ártana olvasni megtanulni, és utána pattogni, mert így nevetséges vagy. Mintha csak az első sort tudnád elolvasni, és tovább nem terjedne a tudományod, csak hajtod a butaságodat. Hiszen nyilván minden magánember ugyanolyan hivatalos levelet ír, mint egy bíróság, vagy más közhivatal. Iktatja is valószínűleg otthon, bárkóddal együtt...

2013. szept. 14. 15:31
 12/17 anonim ***** válasza:

1, "A munkavállaló mióta kell HIVATALOS levélben bejelentse hogy terhes? Vagy bármit hivatalos levélben? "

Amióta világ a világ. Tudod, a szó elszáll, az írás megmarad. Az ügyvéd biztosan hulye volt, aki ezt tanácsolta nekem anno, hogy MINDENT amiről azt akarom, hogy nyoma legyen, tértivevenyes ajanlott levélben küldjek el.

2, Egy magánember MAGÁNBEJELENTÉST bátran tehet emailben

Igaz, csak a terhesseg bejelentése a felmondási védelem miatt nem maganbejelentes, hanem munkaköri kötelesség.

3, Hiába a tértivevény, vagy az ajánlott szelvény, egyik sem bizonyítja, hogy mi volt a levél TARTALMA.

Nem kell bizonyítani. Ezért írtam példának a bíróságot, illetve egyéb intézményeket. Önmagában a tértiveveny bizonyítja hogy a feladó fontos információt tartalmazó levelet küldött.

Kérdező, hallgass az okos előttem szolora es küldj emailt. Igaz, jelenleg Magyarországon ez nem hivatalos közlés forma, de o biztosan jobban tudja.

Ezt meg nem birom ki, ne haragudj: Bárkód" hogy téged idéznélek betű szerint, az egy nem létező szó. Van olyan, hogy "barcode" amit ha magyarra fordítunk, vonalkód lesz. A Bárkód max egy vendéglátó egység kódját jelenthetné.....

2013. szept. 14. 19:01
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem kötözködni akarok, de mióta számít hivatalos írásbeli bejelentésnek egy e-mail? Sima A4 lapra leírva a terhesseg ténye, aláíratva a munkáltatóval, tértivevenyes levélben elküldve, elfaxolva, futárszolgálattal küldve- ezek bizonyithatóak. Nade egy e-mail???
2013. szept. 14. 19:09
 14/17 anonim ***** válasza:
Utolsó: senki nem mondta, hogy hivatalos az email :) CSak az előtted válaszoló nem tud olvasni. További kellemes hétvégét mindenkinek :)
2013. szept. 14. 21:08
 15/17 anonim ***** válasza:
41%
Ó, és még egy észrevétel az utolsó előttinek: a terhesség bejelentése nem munkaköri kötelesség, ez tévedés (nemcsak ez, de mindegy). Ha szeretne élni a munkavállaló a félmondási védelemmel az lehetőség.... csak annyira van szükség, hogy TÁJÉKOZTASSA a munkáltatót. A jogszabály nem ír elő még írásos formát sem. Nyilván a szó elszáll, igen. De mivel a jogszabály nem írja elő a formát, így az email ugyanolyan tökéletes, mint bármi más forma. És tényleg tanulj meg olvasni, mert az értelmező olvasásnak az a lényege, hogy a teljes szöveget egyben értelmezed, az, hogy kiragadsz egy mondatot és azon lovagolsz napok óta, az nem értelmező olvasás :D
2013. szept. 14. 21:14
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Tudod mit, okoska? Mar csak egy dolgot fűznèk hozza önmagad tomjenezesehez: "Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal." Egyetértek Woody Allennel. Feladom, legyőztél.
2013. szept. 15. 06:23
 17/17 anonim ***** válasza:

Elegendő emailben is . Munkáltatóval közölni kell, ennyi. Az is elég lenne, ha két tanúval igazolnád, hogy mondtad és kész.

Ha kirúg a munkálaltó , nem sok esélye van egy bíróságon, simán elfogadják az emailt is bizonyítéknak, hisz nincs leszabályozva a közlés módja.

De annak sem lenne jelentősége, ha arra hivatkozna, hogy nem kapta meg az emailt, a lényeg, hogy Te közölted, még a felmondás előtt, így azzal végződne egy ilyen per, hogy helyre kellene állítania a munkáltatónak a munkaviszonyt, de a munkáltatók nem hiszem, hogy belemennének ilyen perekbe, hisz ez szinte egy esélyes.

2021. máj. 18. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!