Újraszámítják a GYED-em?
Figyelt kérdés
A második gyermekemet GYED-ben szültem. Most már vele vagyok GYED-en. Ha jól tudom, akkor a mostani GYED-emet a szereződés szerinti béremből számolták. Viszont pedagógus vagyok, szóval itt van az emelés ugye szeptembertől. Most akkor újraszámolják a GYED-em vagy amit egyszer megállapítottak az marad végig vagy minden hónapban úgy számolják ki – mert bérpapírt kapok minden hónapban? Vagy majd akkor kapok több pénzt, ha visszamentem dolgozni, akkor sorolnak át az új rendszerbe (jah és jövőre még kategóriát is lépnék)?2013. szept. 10. 12:40
1/4 anonim válasza:
Nem számolják újra, téged ebben az esetben nem érint az emelés.
2/4 anonim válasza:
A gyedet kizárólag a minimálbér változásnál számolják újra, a sima béremelkedésnél, hiszen a kapott jövedelem után jár, nem a jövőbeni után :)
3/4 anonim válasza:
Téged nem érint az emelés, mert már megszültél és gyeden vagy. Azokat érinti, akik 2014-ben szülnek. Téged majd akkor érint, ha visszamész dolgozni, mert a szabadságaidat már az emelt béreddel kell számolják.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors és hasznos válaszokat! :)
2013. szept. 11. 10:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!