Ismerősöm azt mondta, hogy aki a terhesség alatt vizsgálatokra jár annak az utiköltségét az önkormányzat fizeti. Igaz ez?
"Ilyen biztos nincs, főleg hogy a helyi sztk -ba gyalog el lehet menni vagy 2 buszjeggyel ami pár száz fT."
Ezen de jót mulattam.:)
És olyat még nem hallottál, hogy vidéki? Nekik kb. 25-30 km-re van az SZTK-s kórház. És ott bizony tényleg egy 1000-es vagy még több az úti költség.
Nem csak a városiak léteznek...:)
Én is ennyiért utaztam a kötelező vizsgálatokra.:)
Amúgy már reagáltam egyszer a kérdésre, hogy ha ez problémát jelent, akkor a gyereket sem fogják tudni felnevelni, mert az még többe kerül.
Szia!
Útiköltséges papírt tudsz kérni a helyi védőnőtől vagy a háziorvostól, a kórházban, ahová a terhesgondozásra mész, ott le kell pecsételtetni, és kérni kell ott is.
Én is így csinálom, de nem azért,mert nincs pénzem, hanem mert minden fillért megfogok, amit nem muszáj elkölteni. Hiszen azt lehet a babára is.
Nekem 2000ft a vonat és a busz költsége, és van, hogy egy héten 2x is mennem kell. Szóval átérzem.
Utolsó és neked kifizették?
Én ezt nem hiszem, esetleg pár önkormányzat de hogy ez általános lenne azt nem hiszem.
Én is hallottam róla, de nem tudom hogy működik, mert én nem vettem igénybe (5percre van az sztk)
Most nincs pénze a kérdezőnek, nem jelenti azt, hogy szülés után sem lesz. Nekem is volt olyan terhesen, hogy 2-3 hónapig egy fillért sem kaptam, mert elkeverték a táppénzes papíromat csak épp elfelejtettek szólni, hogy kérjek másolatot. Ide-oda küldözgettek, egymásra mutogattak... Végülis 2 havi utánajárás után megtudtam, hogy hiányzik, akkor pótoltam és 2 hét múlva lett csak pénzem... Addig én se tudtam volna utazni, mert örültem, hogy a nagyobbik fiamat el tudom látni, meg magunkat kajával és nekem is hiányzott volna az az 1000 Ft. Aztán megszültem, elintéztük a tgyást, azóta nincs gondom, mert az folyamatosan jön hónap elején, nem kell papírokat leadnom 2 hetente.
hihetetlen, hogy minden ilyen kérdésnél van vagy húsz olyan válasz, hogy minek vállal gyereket.
Elmondanám, hogy amikor várandós voltam gyűlöltem, hogy az, hogy elbuszozok az orvoshoz, ott vagyok öt percet és hazabuszozok 1500Ft-ba kerül. Mert ezt a pénzt nem a BKV-ra költöttem volna.
Ettől függetlenül a gyermekünk nem szenved semmiben hiányt, mindene megvan, mi sem éheztünk még soha és a csekkek is be vannak fizetve. Váratlan kiadások miatt sem esnénk össze szívrohamban. De egészen egyszerűen ez a büdös ocsmány buszokra, villamosokra, a szar közlekedésre, a 40 percet késő járatokra nem adok ki ennyi pénzt.
Persze akkor kiadtam, mikor el kellett jutni az orvoshoz, de heti 1500Ft azért elment volna jobb dolgokra is.
Az, hogy valaki feltesz egy ilyen jellegű kérdést nem azt eredményezi,hogy a gyerekét nem tudja eltartani.
Mikor álltok már le gonoszkodó szuperanyukák azzal, hogy mindenkit szapultok anélkül, hogy belelátnátok az életébe? Nem tudhatjátok, hogy csak nem szívesen fizet a buszra vagy nincs rá pénze. Mert nem ugyanaz a kettő!!!! És a kérdésben sehol nem szerepelt az, hogy nincs pénze a jegyre. De neki kell esni, kitölteni rajta a keserűséget,ez az támadjuk együtt.. Nevetséges, hogy itt tart a világ, semmi szeretet, segítőkészség, csak az ítélkezés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!