Megéri főállásu anya lenni milyen támogatásokra lennék jogosult?
főállású anya 3 gyerekkel lehetsz és gyakorlatilag a gyes összegét kapod a legkisebb 8 éves koráig, ha addig a legnagyobb nem tölti be a 18-at
csak a pénz miatt nem éri meg, ha amúgy szeretnél három lurkót, akkor hajrá
Nem nem nagyon szeretnénk, csak nézni kell a lóvét is szerintem!
Hát kiszámoltam ,kapnék 73.párszáz forintot, meg apa ugy tusom adómentesen a fizuját na az ugy nem rossz
Igen, 3 vagy több gyerek esetén lehetsz főállású anya, vagyis mehetsz gyetre.
A gyet összege megegyezik a gyes összegével, nettóban 25.650 Ft. Ezt a legkisebb gyerek 8 éves koráig kapod vagy míg a legnagyobb be nem tölti a 18-at, amelyik hamarabb bekövetkezik.
Gyet mellett is heti 30 órát lehet dolgozni.
Ha párod nagyon jól keres, hogy te otthon tudj maradni a gyerekekkel, akkor szerintem megéri, a gyerekek miatt is. De úgy számolj, hogy 3 gyerekkel, miután lejár a gyeded (ha kapsz), a havi összes bevételed csak 73.650 Ft.
Viszont a gyerekeid féláron ehetnek az iskolában, óvodában, 90% kedvezmény a vasúton, ha mind a 3 gyerekkel utazol, ingyen tankönyv. Nagyobb családi adókedvezmény. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ápolónő vagyok és ha lejár a gyedem a kislányommal közölték hogy csak 12 órában tudnak ugyanugy foglalkoztatni én meg mondtam hogy az érdekes lesz hogyan fogom csinálni mivel segítségem nem lesz csak a párom akkor nem tudom majd 12 órában ki fogja a gyerekeimet ellátni!!
Közölték a melóhelyemen hogy igen a 3 gyerekes ápolónőknek engedélyezett a 8 órás munkarend !
Kicsit kiakadtam hogy hát ez fa.....a hogy ez megy ebben az országban hogy nem engedik a 8 órát ,mert nagyon szívesen visszamennék de csak is 8 órában!!
de nem baj beszélgettünk az urammal és ugy is szerettünk volna még egy babát és akkor majd dolgozhatok 8 órában és igy minden meg lesz oldva!
Egy kérdésem lenne, ja esetleg valaki még olvassa ezt a posztot.
A főállású anyasági ellátás mellé ( ha eddig én kaptam) kapom még a családi pótlékot is a 3 gyerekre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!