Ha GYES mellett visszamegyek dolgozni, mikortól kell levenniük 6 órára?
Figyelt kérdés
Jelenleg már gyesen vagyok, a szabimat töltöm. azt mondták mostantól 6 órás vagyok, de a szabimat még a 8 órás állásom után kellene kapnom, nem? mármint a fizut! Tehát csak a munkába állásom napjától kellene 6 órásnak lennem nem? valaki tudna segíteeni?2013. júl. 23. 14:16
1/5 anonim válasza:
a szabidat 8 órára kell számolniuk,de az mellett nem jár a gyes.
2/5 A kérdező kommentje:
Tehát jól gondoltam hogy attól a naptól kell levenniük 6 órára amikor ténylegesen dolgozom a szabimat letöltöttem? tehát a gyed lejárta után amíg szabin vagyok kapom a 8 órás fizut, és utána jár a 6 órás fizu meg a gyes? remélem érthetően fogalmaztam, de nem értem ezt. mert a gyest viszont attól a naptól igényeltem, ahogy a gyerekem betöltötte a 2-t. akkor azt elrontottam?
2013. júl. 23. 14:24
3/5 Disi válasza:
Igen, el. Nekem is a 8 órás béremből számolnak most, én is szabin vagyok, jövő hét szerdán kezdek el dolgozni. Kaptam egy nyomtatványt amin le kellett nyilatkozni, hogy mikortól térek vissza a munkába. Azon még azt jelöltem, hogy 8 órásként GYES igénylése nélkül, mert amikor letelik a szabim, akkor írunk csak szerződésmódosítást. Először én is elrontottam, de felhívtak a Munkaügyről, hogy javítsuk ki, különben csak 6 óra után bérszámfejthetnek. Jövő héten ha meg lesz a szerződésmódosításom, akkor utána elindítom a GYES igénylést is. Én mindent többször átbeszéltem velük és hívtak is, hogy minden rendben legyen és ne legyen gubanc.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Hát nálunk annyira tájékozott a munkaügyes, hogy még a szabimat is én számoltam, semmit nem mondott hogy mit-hogyan kell intézni. Akkor jó kis levelezés-telefonálás lesz mire kijavítunk mindent, meg meggyőzöm a munkaügyest. Köszi a segítséget.
2013. júl. 23. 14:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!