Ha ápolási díjon vagyok családtaggal, de mellette van részmunkaidős bejelentett munkám is, jogosult vagyok GYED-re vagy bármire?
Én úgy tudom gyes mellett nem kell az egész ápolási díjat lemondani.
"GYERMEKGONDOZÁSI SEGÉLY, GYERMEKNEVELÉSI TÁMOGATÁS FOLYÓSÍTÁSA MELLETT IS MEGÁLLAPÍTHATÓ AZ ÁPOLÁSI DÍJ az egyéb jogosultsági feltételek fennállása esetén - AMENNYIBEN AZ ÁPOLT FOKOZOTT ÁPOLÁST IGÉNYLŐ, SÚLYOSAN FOGYATÉKOS (Ebben az esetben, csak az ápolási díj és a gyermekgondozási segély, vagy a gyermeknevelés támogatás összege közötti különbözet folyósítható ápolási díj jogcímen!)"
Ha fokozott ápolást igénylő után kapod az ápolási díjat, akkor 34.515 Ft körül kell kapj. A gyes 25.600 Ft körül van, a kettő különbözetét meg megkapod a gyes mellett, vagyis 25.600 Ft gyes és kb. 9000 ezer ápolási díj. De ha nem fokozottan ápolt a személy, akkor vagy gyes, vagy ápolási díj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!