Lehet a megemelt alapbérem a GYED alapja?
2011-ben január-februárban dolgoztam.Utána táppénzen voltam április 29-is, onnan októberig TGYÁS-on, onnantól GYED-en 2013. április 29-ig. Most 2013. július 25-ig kivettem a szabikat, 25-étől kezdődik a TGYÁS-om. Ez elvileg 2014 január elejéig jár. Viszont a fizumat emelik szeptembertől, 130.000 forintról 180.000 forintra. Lehet az új alapbérem a GYED alapja?
1. ha januárban indul a gyed, lesz 2013-ban 60 nap szabim.
2. ha megszüntetem a tgyást december 30-cal és 31-től kérem a gyedet, lehet a magasabb bér az alapja?
Te írtad: ha az emelés mértéke a minimálbér 2X-esét eléri
A minimálbér 2-szerese, te számoltad: 196.000 Ft.
Tehát ha az emelés eléri a 196.000 Ft-t. Azaz legalább ennyivel emelkedik a fizetésed.
Sajnos, amit írtál, ezt jelenti.
Ha viszont úgy akartad kifejezni, hogy az új fizetés az EMELÉSSEL EGYÜTT eléri a minimálbér kétszeresét.... mint az utolsó kommentedben kifejtetted, akkor úgy írd, mert te írsz butaságot, ha egyikre gondolsz, de másikat írsz. Mert nem mindegy, hogy az emelésnek kell lennie x összegnek, vagy az új fizunak emeléssel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!