Gyed alatt mennyi szabadság jár?
2010 augusztusban szültem,a tgyás idejére(fél évre),és a gyed első évére,tehát 2012 februárig terjedő időszakra kaptam szabadságot,így idén augusztusban kezdem meg a szabit,és november elején állok ténylegesen munkába.
Nekem maradt még 2010-ről is,így lett összesen 40 nap.
Ha 2011. aug. 1 után szültél akkor a tgyás idejére és a gyed első fél évére jár szabi.
Ha 2011. aug. 1 előtt szültél, akkor a tgyás idejére és a gyed első évére jár szabadság.
Ugyanakkor megjár a pótszabadság a gyerekre vagy gyerekekre, 2012. jan. 1-től anya és apa is kérheti a gyerekek után járó pótszabadságot.
Akkor a tgyás idejére (168 napra) és majd a gyed első 6 hónapjára jár szabi, illetve 2 nap pótszabadság a gyerekre évente. A többi időre nem jár szabadság.
Ha szülés előtt nem maradt bent szabadság és 30 éves vagy, akkor 11 nap szabi fog járni, illetve a 2 pótszabadság évente, ha megigényelted.
De függ attól is, melyik évben születtél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!