288 ezer forint lett az anyasági támogatás az első szülött gyermekre. Mikortól?

Figyelt kérdés

Ma olvastam

[link]

De mégis mikortól?Most vagyok a 37 hétben. Nekem ezek szerint már a magasabb támogatás jár?

2013. júl. 4. 10:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
26%
Aki lepontozott,legyen már annyira intelligens,hogy is fejti a véleményét! :)
2013. júl. 4. 12:32
 12/16 anonim ***** válasza:
38%
*ki is fejti
2013. júl. 4. 12:33
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért csak az első gyerekre járna, hogy ne fokozzák tovább a megélhetési gyermekvállalást. Egyébként valóban az elsőnél kell beruházni sok mindenre (ágy, babakocsi, autósülés, ruhák, stb.), aki okosan csinálja (pl. tartós, unisex cuccokat vesz), az 80%-ban kihúzza vele 4-5 gyerekig. Aki pedig egyet szült, és már úgyis otthon maradt, sok esetben rövid időn belül bevállalja a másodikat/harmadikat is, ha egyébként is tervezte, akire már ilyen téren nem kell annyit költenie.

Sokan éppen a kezdőtőke hiánya miatt nem mernek belevágni az elsőbe, aztán amikor mégis összejön, és látják, hogy nem akkor anyagi csőd, mint sokan hirdetik, akkor már jön is a kistesó.

A 2014 viszont tényleg csak a kampány része, meglátjuk, mi lesz belőle, ettől függetlenül hasznos lépés is lehetne. Én már a negyediket várom, de nem sajnálnám senkitől, aki az elsőre vállalkozik éppen.

2013. júl. 4. 13:05
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Ezzel én sem értek egyet, ugyanis az egyszeri anyasági segély minden gyerek után jár minden anyukának, akkor ez miért csak az első gyerek után jár? Vagy akkor megszüntetnék az egyszeri anyaságit, és csak az első gyerek után járna ez?

Szerintem picit igazságtalan lenne. Viszont ha meg az összes gyerek után ennyi lenne a támogatás,akkor meg nagyon sokan lennének akik csak ezért szülnének, szóval az sem lenne jó. Valami köztes megoldást kéne kitalálni, vagy másféle támogatást, babakocsira, pelenkára ilyesmire, mint valami kupon.

Na mindegy ez csak egy gondolatmenet volt,egyébként száz százalékig biztos vagyok benne, hogy ez csak egy kampány a szavazók miatt. Ugyanúgy,ahogyan anno a "megvédjük a magánnyugdíjpénztárakat" volt. Az első dolguk volt eltörölni. Szóval ez marhaság, sosem fogják megszavazni szerintem.

2013. júl. 4. 13:08
 15/16 anonim válasza:
Szánalmasok a negativ kritikák meg tipikus magyar gondolkodás hogy a második meg a harmadik gyerek nem ér semmit igen nekem másnak a gyereke nem ér semmit de a saját vérem Na az már igen és nem a 288eft válaltam be amit 2 perc alat el tudok költeni!!!!nekem most lesz az első gyerekem de már lényegében minden megvan neki ami kell szoval a 288eft az már csak ajándék amit ha már a gyerek kap rá is foggom költeni nem tv meg laptopot meg telot veszek rajta hanem az a gyerek pénze!!!!!
2013. nov. 5. 11:09
 16/16 anonim válasza:
Na meg Te paraszt hogy irhatsz ilyent hogy a második meg a harmadik gyerek nem ér semmit hát ha neked nem ér semmit akkor minek akarod úr isten ki vagytok ti vicces röhely amiket irkáltok......tisztelet a kivételnek akik nem irigykedve irkálnak ide!!!! 288eft hajráááá
2013. nov. 5. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!