Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Megemelkedett anyasági támogat...

Megemelkedett anyasági támogatás? 288ezer? :O Elfogadták már ezt? Mikortól és kiknek jár? Valami konkrét?

Figyelt kérdés
2013. júl. 3. 10:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
szerintem mézesmadzag, nem lesz belőle semmi. Mégis honnan vennének el, hogy ezt mindet ki tudják fizetni? Talán a saját költségtérítéseikből? Ugyanmár...
2013. júl. 3. 12:44
 12/22 anonim ***** válasza:
71%

Elképzelhető, hogy megszavazzák, éppen úgy, mint a rezsicsökkentést, ami látványos (vagy inkább csak hangzatos, de fenntarthatatlan, káros. A rezsicsökkentés fenntarthatatlan, igazságtalan, és környezetterhelő, mert a fejlesztésektől is elvonja a pénzt, ami gazdaságtalansághoz, megbízhatatlan működéshez vezet. Sokkal fontosabb és hasznosabb lett volna az energiatakarékossági beruházások támogatása.

Az anyasági támogatás is látványos, hangzatos és demagóg, bár kétségtelenül fontos. Nem ismerem a részleteket, de azért szerintem sokan vannak, akik többre is rászorulnak, és nem számításból vállalnak gyereket. Amúgy remélem, nem jár még ez is a felső tízezernek is. És hogy honnan lenne rá pénz? Jaj, ne már! Majd rákenik az "Ejúra", meg az "Elmútnyócévre", hoznak még egy halom adót és meg van oldva. Egyébként is egyre kevesebb gyermek születik, szóval nem kell nagyon félni. :(

2013. júl. 4. 09:23
 13/22 anonim ***** válasza:
2013. júl. 4. 10:34
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az értelmes válaszokat! Kedves 6-os válaszoló!!! Ha tudni szeretnéd, igen szülök egy gyereket.. Ugyanis 35 hetes kismama vagyok. Nem hiszem, hogy elhanyagolható a 2 összeg közti különbség, ezért gondoltam rákérdezek, ki mit hallott.. Ha nem haragszol..
2013. júl. 4. 19:45
 15/22 anonim ***** válasza:
Nagyon kell figyelni mindig, mert az ördög a részletekben rejlik. Jelenleg lehet kapni egysezri anyaságit és 24 hétig tgyás-t ami kb egyezik a táppnz összegével. De a tervzeetben összevonásról gondolkodnak. Még az is lehet, ismerve az eddigieket, hogy úg yszavzzák meg, hogy ENNYI jár és a tgáy meg az anyasági az nem fog... tehát vigyázat....És míg ki nem jön a törvény addig változhat, mint tudjuk visszamenőlegesen is akár, .. Itt nálunk minden és az ellenkezője is igaz a jelen helyzetben.
2013. júl. 7. 17:59
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

"Miért, ha elfogadták gyorsan szülsz egy gyereket, csak ne kelljen dolgozni?"

Miért kell egy teljesen normális, és aktuális kérdésre ilyen tahó választ adni? Nyilván magából indul ki. :-(

2013. júl. 9. 08:54
 17/22 annamari69 ***** válasza:
3 gyermekem van, 23610 Ft-ért voltam itthon a gyerekekkel, mint főállású anya, és a férjem pedagógus fizetésével volt annyi pénzünk + a kiemelt családi pótlékkal, épp fejenként 500 Ft-tal csúsztunk le arról, hogy bármilyen segélyt kapjunk, ennyi... :-( A kisbabához gartulálok, remélem, neked könnyebb lesz.
2013. júl. 10. 15:35
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező 23 ezer forintért otthon maradni, vannak álláshirdetések is!!!
2013. júl. 11. 09:37
 19/22 minni9 válasza:
Elég elszomorító a hozzászólásokat olvasni. Aki a pénz miatt szül gyereket, az általában megszüli a 300 ezer nélkül is 64 ezerért. És én azt gondolom azok a rétegek éppen kiesnek ebből mert van már 6 minimum nekik. Másrészről, akinek már van egy gyereke, azért ne vezessék ezt be mert neki már van egy, és akkor már ne legyen változás ebben, mert nehogy már más többet kapjon? Hogy akarunk akkor ilyen hozzá állással változást az egész országban is? Ha mindenben a rosszat keresitek alapból? Tökéletes soha nem lesz ami mindenkinek jó. Én novemberre várom a babám, és ha bele esek ha nem örülnék neki, ha ez megemelkedne, mert az első gyerekre többet kell bevásárolni, ami nem éppen olcsó.És minden szülőnek nagy segítség lenne. A másodikhoz már sok mindent elrakunk. Bízom benne, hogy végre elkezdik a fiatalokat úgy ösztönözni, hogy merjenek bevállalni egy vagy két gyerkőcöt minimum.
2013. aug. 11. 17:01
 20/22 anonim ***** válasza:
A fiatalokat azzal kellene támogatni, hogy lakást vagy házat tudjanak venni, a szocpolt ne csak új építésű házra lehessen felvenni, mert most van két gyerek, kapsz 800 ezer szocpolt rá, az új építésű ház vagy lakás meg legolcsóbban 20 milliónál kezdődik. Persze, hogy nem vállalnak gyereket a mai fiatalok vagy max. csak egyet. Nem az anyaságit kellene emelni, mert hosszú távon csak bajt okoz, mert szülik a gyerekeket a 300 ezer forintért, bele a nyomorba. Persze, tisztelet a kivételnek. A mai fiatalok meg ugyanúgy nem tudnak semmit sem kezdeni az életükkel. Vagy 18-22 évesen elkezdenek dolgozni, kap 80-100 ezret egy hónapban és az egész fizuját félre kell tegye, ha nem akar 50 évesen saját ingatlanhoz jutni.
2013. aug. 11. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!