Mikor kell igényelni a gyest?
Igényeld meg nyugodtan most, úgyis be kell írni, hogy mikortól kéred az ellátást, oda meg beírod, hogy 2013. július. 6.
Ha egyedülálló vagy, akkor is bruttó 28500 Ft a gyes, amiből kézbe 25.600-at fogsz kapni.
Gyes mellett tudsz dolgozni heti 30 órában. Illetve, ha vissza tudsz menni dolgozni és van nyugdíjas nagyszülő, aki tud vigyázni a fiadra, akkor ő is igényelheti a gyest, csak akkor a nagyszülő nem dolgozhat semmit és a fiad nem mehet bölcsibe, de ebben az esetben 28.500 Ft a gyes.
Mi lesz ha lejár a gyes?
Én biztos azt csinálnám, hogy a legközelebbi városban próbálnék munkát keresni, már most elkezdeném, mert ki tudja mikor talál az ember? Lehet lesz is 3 éves a fiad, mire találsz munkát, addigra meg azért kellene. De részmunkaidő talán akad, akár még takarítás is. Ha sikerülne munkát találni, akkor megpróbálhatod a fiad bölcsibe íratni, így el tudnál járni dolgozni.
Nekem sincs se jogsim, se autóm, buszozok a 3 éves fiammal és a 2 éves lányommal. Nincs abban semmi rossz. Szerintem aki akarja, az megoldja. Nem tudom mennyi gyerektartást kapsz, de gyes meg családi talán kb. 38 ezer? Az nem valami sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!