Miért nem kaptam meg ma a családi pótlékot és a gyest? Más is járt így? Bankszámlára kapom, és ha nem jött közbe hétvége, vagy ünnep,3-ig mindig megkaptam, kivéve most.
Kedves 8-as!
Én egy 3 és 2 éves gyerek mellett dolgozok teljes munkaidőben, folyamatos műszakban! Mehettem volna heti 25 órába nettó havi 60 ezerért dolgozni, plusz családi 26600. Kaptam volna kb. 90 ezret és a gyest plusz 25 ezer.
De teljes munkaidőben megkapom a nettó 110 ezret, 26600 családit és a gyest, mert a nagymama igényelte, mert ő vigyáz a 2 és 3 éves gyerekemre, mert a nagyobbamat nem vették fel oviba, mert kellett a hely azoknak, akiknek az anyjuk otthon várja a gyest!!
Így, hogy teljes munkaidőben dolgozok és a nagymama kapja a gyest, plusz családi, kb. 165 ezret kapok, plusz a párom havi 70 ezre, mert minimálbéren van.
De ha részmunkaidőben dolgoznék, akkor csak havi 120 ezret keresnék, kb. 40 ezer a különbség, na ez a nem mindegy. Aki akar dolgozni, az dolgozik.
Én meg azon vagyok felháborodva, hogy anyuka otthon van gyesen a harmadik, negyedik gyerekkel, de a nagyobb gyerekeit beveszik oviba, meg bölcsibe, mert nagycsaládos, meg van protekciója, na, úgyhogy ne sírjon, aki akar, az dolgozik, ne sírjon ha otthon ül, hanem várja míg állambácsitól megkapja a pénzt, szép csendben várja.
Ez a Kérdezőre nem vonatkozik, hisz az ő gyermeke beteg!
OFF
Annyira szánalmas vagy, hogy az már nem is igaz! Árad belőled a gyűlölet..
Hát őszintén sajnálom a gyerekeidet meg a családodat.
Egyébként, hogy ki mennyiből és miből meg hogyan él, az mindenkinek a magánügye. Örülj, hogy neked a mami olyan rendi volt , hogy vállalta a gyerekedet. Egyébként aki otthon van GYES-en pont annak a gyerekét nem vállalják az oviban, okoska.
Ja, a gyesen lévő unokatesóm gyerekét azért vették fel mi, mert dolgozik! Nem, azért protekciója van.
Szánalmas te vagy, mert irigykedsz. Én mindent meg tudok adni a gyerekeimnek, te meg nem. Az összeget azért írtam, hogy lehessen látni, ha valaki rendesen dolgozik, akkor nem kell mindig sírni a hónap végén.
Én is sajnálom a gyerekeidet, elég sokat nélkülözhetnek. Ne irigykedj, hanem dolgozz. Arról nem beszélve, hogy az én adómból kapod a gyesed, én legalább megdolgozom érte:))
Na én megyek, fontosabb dolgom is van:))
Jaaa,kérdező mert te nem ítélkezel!
"Eléggé dühítő, mert elhiszem, hogy azok, akik a késedelmes utalásról tehetnek, keresnek annyit, hogy nem a küszöböt eszik hónap végén, és nem kell fillérre beosztaniuk minden pénzt"
Ha a másik oldalt szidod, az már nem ítélkezés,mi?
Ez meg téged minősít.....
Én nem írtam, h lehúzod az adófizetőket, azt más írta. Én letojom, sokkal inkább gyes és csp legyen belőle, mint tisztelt kormányunk tagjainak a luxusnyaralása.
Csak azt írtam, ha ennyire nincs, és ok ott kell lenni a gyerekkel, mert beteg, de azért heti 20 órás munkát talál az ember. (vagy ahogy írtam, elmegy magán emberhez takarítani, én főiskola alatt ezt csináltam, teljesen normális munka, semmi megvetendő nincs benne, heti 2-3 alkalom, óránként 600-800 Ft. Nagyon jó kiegészítésnek. És nincs sírás a gyesért.) És mindig olvasni ilyen hirdetést, de te is adhatsz fel, hogy "takarítanék, házvezetői munkát keresek" akár takarítással, főzéssel...
olyan furcsa ez az egész hangnem! egyébként nem csak a gyes nem jött meg, hanem a fizetés sem állambácsitól. pedig az is mindig megérkezik 3-án, még akkor is, ha az hétfő. ez hosszú (62 éves nagymama) tapasztalata.
ne vedd magadra, másnak is számítanak a forintok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!