Amennyiben a nagyszülő igényli a gyest, úgy a főnyomtatványt is ki kell töltenem a saját nevemre?
Tehát van két nyomtatvány
I. kérelem gyermegondozási segély megállapítására (itt én, mint anyuka vagyok a kérelmező?)
II. Nyilatkozat nagyszülői gyes megállapításához (itt értem, hogy nagyszülő adatait kell megadni)
Jól gondolom?
Kedves 2-es
Neked mit mondtak, mennyi idő az ügyintézés?
Mész vissza dolgozni?
Igen, megyek vissza dolgozni, csak teljes munkaidőben, most jár le május 30-án a gyedem. Az ügyintézés még egy jó hónap mindig, az mondták, az első utalás júliusban lesz nekem, ugye az a júniusi gyes lesz, ezt is utólag fizetik.
De semmi pontosat nem tudott mondani a nő.
Ja és mivel nyugdíjas nagyszülő kéri, így nem vonnak belőle nyugdíjjárulékot, tehát a teljes összeget, vagyis 28.500-at utalnak!
Köszi!!!
Én május elején adtam be, szintén öregségi nyugdíjas nagymamára, és azzal biztattak, talán már júniusban érkezik az első gyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!