Akiknek a minimálbér lett a GYED alapja, leírnátok, miért alakult így?
Igen így van, vagy még megnézik az igényléstől visszafele is, de gondolom úgy sincs meg.
Sajna, akkor a minimálbér lesz az alap. De tavaly egyáltalán nem dolgoztál? Végül is kellene munkaviszonyodnak lenni, ha megvan a 365 biztosított napod!
Mert ha azért nincs meg a 180 bérezett nap, mert táppénzen voltál javarészt, nem álláskeresésin, akkor a gyed alapja az előző ellátás alapja, ami neked a tgyás az előző ellátás, tehát a gyedet is abból kellene számolni, ha jól tudom.
Januártól közepétől április végéig dolgoztam+ álláskeresési, igy is csak 130 nap körül van. Hiában voltam tgyáson november közepétől, az nem számit bele.
De nem értem, mert ugye a gyedet a táppénzszabályok alapján számolják, ott pedig ez szerepel:
"A táppénz kezdőnapját közvetlenül megelőző naptári évben nincs 180 napi jövedelem
Ha a betegnek a táppénz jogosultság kezdőnapját közvetlenül megelőző évben nem volt 180 naptári
napi jövedelme, akkor a táppénzre való jogosultság kezdő napját megelőző naptól visszafelé –
maximum a jogosultság kezdőnapját megelőző naptári év első napjáig – számított 180 naptári napi
jövedelemből kell a táppénz összegét kiszámítani. "
AKkor miért nem számit bele a tgyás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!