Szerintetek jár gyed? Passziv gyeden vagyok de jön a
kistesó és szeretnék a második pici után is gyedet
kapni de azt hallottam hogy igy nem jár. Hogyan érhetném
el hogy kapjak gyedet?
Passzív gyed nem számít biztosítási időnek így passzív gyed után nem mehetsz a következő babával gyed-re csak gyesre.
2013. ápr. 6. 14:24
2/14 A kérdező kommentje:
És ha valaki bejelentene a szülés idejére akkor járna ujra gyed a második után?És az igaz hogy az elmult 2 évben 365 nap munkaviszonynak meg kell lenni?A passziv gyed munkaviszonynak számít?
2013. ápr. 6. 14:33
3/14 anonim válasza:
Nem nem számít annak passzív gyed, az nélkül kell meglennie.
Bejelenthet de az kinek éri meg, havi 45-50. ezres járadékot kell fizetni.
2013. ápr. 6. 14:34
4/14 anonim válasza:
Nem jár majd a GYED a másodiknál!
Ha bejelentenek, akkor havi 50.000 járulékot kell magad után fizetni minimum fél évig!!!!
2013. ápr. 6. 14:51
5/14 anonim válasza:
Járni fog a gyed,ha lemondod a passzív gyedet.Bemész a munkaügyibe regisztráltatod magad.Az a lényeg,hogy a szüléskor munkanélküli ellátásban részesülj!
Igényeld meg a tgyas-t,majd újra munkanélküli 1-2 napig,...aztán gyedet!!!
2013. ápr. 6. 17:08
6/14 anonim válasza:
Munkanélküli összesen 3.hónapig jár, azzal nem sokra megy.
2013. ápr. 6. 17:14
7/14 anonim válasza:
Deeee,sokra megy a munkaugyivel,mert csak a szülés napján kell,hogy munkanélkülin legyen!!!
Az aktív viszonynak számít,nem úgy,mint a psűasszív gyed(ami után nem járna sem a tgyas,sem a gyed!
Megigényli a tgyas-t,a tgyas lejártakor újra munkanélküli 1-2 napig,majd megigényli a gyedet!
2013. ápr. 6. 18:06
8/14 A kérdező kommentje:
De ha elmennék münkanélkülire néhány napra akkor is még ott van az a kérdés hogy az elmult 2 évben nem volt meg a 365 nap munkaviszonyom.Mert 2011 augusztusában született az első kisfiam vele 2012 januárig kaptam tgyás-t és igy ahogy számolom nincs meg a 365 napom.Szerintetek mit tudok csinálni?
2013. ápr. 7. 13:46
9/14 anonim válasza:
Jaaaa?
Így tényleg nehézkes.
Mikor szűnt meg a munkahelyed???
2013. ápr. 8. 08:09
10/14 A kérdező kommentje:
2011 szeptemberében járt le a szerződésem és nem hosszabbították meg tovább.Annyi hogy a tgyás-t 2012 januárig kaptam.Szerintetek igy tudok tenni valamit?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!