GYED alatt alkalmi munkát lehet végezni a gyermek 1 éves kora előtt?
Qrva jó... Ezek komolyen gondolják, hogy 65 000Ft gyed mellett nem akar az ember még dolgozni??? Nem is beszélve arról, akinek csak a gyes jár... A gyerek 1 éves kora előtt, hogy lehet megtiltani, hogy ha van lehetőséged akár heti 1 napot is ne menj dolgozni, vagy csak havi 1-et??? Jogszabályokkal estessem gyerekem????
Remélem feketén mehetek, mert 4000Ft-ot kapnék 2 órára . S ez hetente 2x. AZ egy hónapban 32 000Ft!!!!! Kezdem gyűlölöni ezt a qrva országot... :(((((((((((((((
Egyszer nekem is ajánlottak Gyed mellett munkát, állítólag megbízási szerződéssel lehet mellette dolgozni.
Jobban utána kellene járni, mert ez én is csak hallottam. Lehet, hogy van benne ráció, mert bedolgozó újságíró, tolmács stb. is dolgozhat attól otthon, hogy gyed-en van.
Remélem, nem írtam butaságot, de próbáljatok meg valami lehetőséget találni, bizonyára mindannyian kapnánk a lehetőségen, ha ilyet felkínálnának nekünk.
Az a baj, hogy mindenki rosszul látja a dolgot.
GYED-et azért kap valaki, mert nem dolgozik, hanem otthon van a gyerekkel. A fizetése helyett kapja.
Ha valaki dolgozik, az kap fizetést, tehát neki nem jár ilyen juttatás az államtól.
"A gyermekgondozási díj (gyed) Magyarországon az egészségbiztosítás ellátásainak keretében, kizárólag a biztosítottaknak járó, havi rendszerességű, jövedelemarányos pénzbeli ellátás, mely a szülő jövedelemkiesését hivatott pótolni."
Nem segély, nem pótlék, nem támogatás.
Ismétlem: a kieső fizetés HELYETT van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!