Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Csak akkor jár Gyed, ha 8...

Csak akkor jár Gyed, ha 8 órás bejelentett munkám van/volt? Részmunkaidőre nem?

Figyelt kérdés

Próbáltam neten utánanézni, de csak annyit találtam, h 356 biztosított napnak kell lennie. Ez csak 8 órás bejelentett munkaviszonyra vonatkozik?

Én levelezős egyetemi hallgató vagyok, de dolgozok mellette úgy kb 1 éve ezen a munkahelyen. Részmunkaidős állás, de megbízásos szerződésem van, mert nem minden nap ugyan annyi órát kell dolgozni (van, hogy 4-et, van, hogy 2-t, nagyon változó, én osztom be) Az átlagos nettó jövedelmem 50.000 Ft.

Ilyen esetben számíthatok Gyedre? Vagy, ha szülés után nem hagyom abba ezt a munkát, akkor elvehetik tőlem a Gyest? Mert ha nem, akkor szerintem mindenképp így járnék jobban.

Köszönöm a segítséget!!

2013. febr. 5. 10:19
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
És így kb mennyi gyed járna?
2013. febr. 5. 11:12
 12/15 anonim ***** válasza:
Az attól függ, mennyi a bruttód, ami után vonják a járulékokat.
2013. febr. 5. 12:55
 13/15 anonim ***** válasza:

A tgyáshoz SEM elég a 180 biztosított nap, ahhoz is 365 nap kell, nem tudom, az utolsó előtti válaszoló honnan szedte ezt a butaságot.

Mivel azt írod, jól keresel, valószínű meghaladja a jövedelmed a minimálbér 30%-át, így járni fog mindkét ellátás.

MInd a tgyás, mind a gyed az igénylést megelőző évben elért bruttó jövedelem 70%-a.

Ha a gyerek egy éves kora előtt dolgozol, semmilyen ellátást nem kapsz. Egy éves kora után heti 30 órában dolgozva kaphatsz gyest.

2013. febr. 5. 13:11
 14/15 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, az lemaradt, hogy a gyednek mindenképpen van maximuma, jelenleg bruttó 137200. Ennél nem lesz több, akkor sem, ha a jövedelmed 70%-a több.
2013. febr. 5. 13:12
 15/15 anonim válasza:
GYED alatt szerzői jog védelem alatt álló alkotó munkát lehet végezni. Erre gondoltam, hogy bizonyos feltételekkel...
2013. febr. 5. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!