Csak akkor jár Gyed, ha 8 órás bejelentett munkám van/volt? Részmunkaidőre nem?
Próbáltam neten utánanézni, de csak annyit találtam, h 356 biztosított napnak kell lennie. Ez csak 8 órás bejelentett munkaviszonyra vonatkozik?
Én levelezős egyetemi hallgató vagyok, de dolgozok mellette úgy kb 1 éve ezen a munkahelyen. Részmunkaidős állás, de megbízásos szerződésem van, mert nem minden nap ugyan annyi órát kell dolgozni (van, hogy 4-et, van, hogy 2-t, nagyon változó, én osztom be) Az átlagos nettó jövedelmem 50.000 Ft.
Ilyen esetben számíthatok Gyedre? Vagy, ha szülés után nem hagyom abba ezt a munkát, akkor elvehetik tőlem a Gyest? Mert ha nem, akkor szerintem mindenképp így járnék jobban.
Köszönöm a segítséget!!
A tgyáshoz SEM elég a 180 biztosított nap, ahhoz is 365 nap kell, nem tudom, az utolsó előtti válaszoló honnan szedte ezt a butaságot.
Mivel azt írod, jól keresel, valószínű meghaladja a jövedelmed a minimálbér 30%-át, így járni fog mindkét ellátás.
MInd a tgyás, mind a gyed az igénylést megelőző évben elért bruttó jövedelem 70%-a.
Ha a gyerek egy éves kora előtt dolgozol, semmilyen ellátást nem kapsz. Egy éves kora után heti 30 órában dolgozva kaphatsz gyest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!