Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Határozott idejű munkaviszony...

Határozott idejű munkaviszony után jár a TGYÁS/GYED?

Figyelt kérdés
Nem vagyok terhes és még nem is vállalnék kistesót,csupán érdekel hogy hogyan működne?Február 01től dec.31ig szól a munkaviszony. Ha tegyük fel ebben az időszakban terhes lennék,de a baba csak jövőre születne meg,mikor ugye nem lesz érvényes szerződésem,akkor járna a tgyás/gyed?Előző évben (2012) is ugyanígy volt a szerződésem,januárban munkanélküli voltam hivatalosan,de tőlük nem kaptam semmiféle juttatást mivel a kisfiammal gyes-en vagyok,mivel tartósan beteg.(természetesen tudom hogy csak egyféle ellátás jár,igy ha tgyás/gyes járna,akkor a gyest le kell mondanom)

2013. jan. 11. 10:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem járna, mivel a szülés napján nincs munkaviszonyod!!!
2013. jan. 11. 10:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,ilyenkor nem azt veszik figyelembe h elötte megvolt a kellő számú biztosított nap?
2013. jan. 11. 10:26
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos nem azt nézik,ahhoz hogy járjon a tgyás,majd a gyed,munkaviszony kell,ami él!

üdv!

2013. jan. 11. 10:42
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm.Akkor még jopár évig nem lesz kisteso,mert gyes-re nem fogok szülni.
2013. jan. 11. 10:44
 5/8 anonim ***** válasza:
mind a két feltételnek meg kell lennie, a biztosítottságnak és a kellő munkaidőnek.
2013. jan. 11. 10:45
 6/8 anonim ***** válasza:

Meg lehet oldani, hogy járjon.

Mivel az időd megvan, már csak a biztosítottságod hiányzik. Azt meg el tudod érni álláskeresési támogatással. A leírtak alapján neked legalább 60 nap jár.

Ha úgy kérsz álláskeresési támogatást, hogy a szüléskor/tgyás igénylésekor azt kapd, akkor járni fog a tgyás, és ha marad pár nap a támogatásból a tgyás lejárta utánra és a folyósítása alatt igényled a gyedet az is járni fog.

Magyarán: ha pl. jövő márciusban szülsz, akkor január-február közepe álláskeresési, onnantól tgyás. Ha lejárt, újra álláskeresési, gyed.

2013. jan. 14. 04:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolso.Ezzel csak az a gond h álláskeresésit akkor kapok ha a "nagyfiam" után a gyest lemondom,mivel őutána még kapom mert tartósan beteg,és ha gyest kapok,nem jár álláskeresési járadék.
2013. jan. 14. 11:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Na és? A gyesed biztosan kevesebb lesz, mint az álláskeresési, és a tgyás meg a gyed is több lesz, mint a sima gyes.

Én csak ötletet adtam. Döntened neked kell.

2013. jan. 14. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!