Lejárt a tgyás, de még nem utalták a gyedet! Mi lehet az oka?
2011. okt.-ban szültem. Áprilisban lejárt a tgyás.Akkor kaptam az utolsó utalást. Májusban (és azóta sem) semmit nem utaltak, csak a családi pótlékot! Mi lehet az oka? Hol lehet érdeklődi a pénzem után? Elvileg már a gyedet kéne kapnom. A munkáltató könyvelője szerint 45nap az átfutás. De azt gondolom az már bőven lejárt.
Ha valaki tud segítsen! Köszönöm!
Megigényelted :)?
Jobb előtte 2 hónappal leadni, hogy folyamatos legyen!
Még május elején beszéltem a munkáltatóval, hogy nem jött pénz a számlámra, kérdezzen már utána a könyvelőnél. Azt a választ kaptam később, hogy minden intéződik, és 45 nap max.
Most felhívtuk a teve utcát és azt mondták, hogy a nevem alatt nincs semmi papír, ill. kérvény. A könyvelőnek kell vmi papírt letölteni és alá irattatni velem. És hogy 30 nap. Akkor most ki is hibázott?!
Beszéltünk a könyvelővel is, azt mondta 6án elküldött minden papírt. Csak azt nem értem, akkor ezt miért nem látják?? Akkor viszont még nem járt le a 30 nap..
Áhh, nem értem miért nem megy ez könnyedén..:(
Az igénylőt NEKED kell kitöltened, nem a könyvelőnek.
Csatolni kell hozzá a hozzávaló papírokat, és a könyvelő azzal együtt beküldi az OEP-be a munkáltatói nyomtatványt.
Helyetted nem töltheti ki a könyvelő!
Te kitöltötted? És csatoltad a papírokat (iratok másolata neked és a babának, szül. akvi. kivonat másolat, stb)
A könyvelő nem is igényelheti a gyedet helyetted!!! Neked kell kinyomtatnod a netről (vagy személyesen beszerezned a tb-nél) a formanyomtatványt, azon rajta van, mit kell hozzá még csatolnod (anyakönyvi kivonat, tb kártya, ilyesmi) és vagy beküldöd te, vagy még inkább beviszed személyesen, mert akkor a következő hónapban már tuti kapod a pénzt.
A könyvelő nem hibázott, te várod feleslegesen a sült galambot. Neked kell intézkedned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!