Olyan esetban mivan, ha ma hivott a munkáltatom, h tavalyi egész éven, magasabb összeget utaltak gyedet mint ami jár? Maximumot kaptam és nem az járt volna. Most akkor mivan?
Nem tudod visszafizetni és kész. Nem vonathatják le tőled, te jóhiszeműen jártál el, te nem vetted észre, hogy több pénzt kaptál, és már elköltötted. BÁRMIT MONDANAK NEKED, NE HIDD EL, HOGY FELELŐSSÉGRE TUDNAK VONNI ÉRTE!!! A legkomolyabban mondom! Csak bírósági végzéssel tudnák ezt elérni!
Kis sztori hasonló esetről: munkáltatói jogköröm volt egy multi egyik leányválllalatánál, és egy másik leányvállalatnál történt, hogy a munkaügyis rögzítette egy dolgozónak a 30 ezer forintos utazási hozzájárulást (bérletpénz), és mivel lassan regisztrálta a rendszer, nem vette észre, hogy pár számot kétszer ütött be. Végeredményben HÁROMMILLIÓ (!!!) forintot utaltak a munkavállalónak! (A bérszámfejtés máshol megy, rengeteg a dolgozó, nyilván az ottani munkáltató meg figyelmetlen volt.) Szóltak a nőnek, hogy mi történt, és legyen kedves visszaadni a pénzt a cégnek. Mire ő: elköltötte! Levette a számláról és kész. És nem tudtak vele csinálni SEMMIT!
A te esetedben pedig nyilván még sokkal hihetőbb, hogy elköltötted a plusz pénzt és tényleg nem vetted észre, hogy nem annyi jár!
Nagyon valószínű, hogy teljesen logikusan és hihetően el fogják neked magyarázni, hogy mennyire nincs más választásod, mint visszafizetni a pénzt, de hidd el, hogy NEM TUDNAK SEMMIT TENNI!
Szia. Én is így jártam, kb 20 ezerrel többet kaptam, volt egy tb ellenőrzés, úgy derült ki. De csak 2 hónapot tudtak visszakövetelni, a többit a cégnek kell benyelnie. Bár nem tudom volt-e még vmi sumákság, mert utána is annyi gyedet kaptam, mint addig. Mikor kérdeztem, hogy miért, és hogy nem fogják megint visszafizettetni, az volt a válasz kb, hogy ez hosszú.
Egyébként én úgy jártam, hogy kiderült, a tgyást is rosszul fizették, csak ott kevesebbet. Szóval mikor azt kifizették, majdnem elég volt a gyedkompenzációra.
De a lényeg, hogy tudtommal 2 hónapra visszamenőleg kérhetnek vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!