Gyedből Gyedbe?
Figyelt kérdés
Megszűnt a GYED-em 2024.aug.16-án.
2023.aug.17-étől nappali tagozatos diák voltam ez év szept.1-ig
Kérdésem, hogy szept. 1-től visszavett az előző munkáltatom és várjuk a tesót (terhesség elején vagyunk még) jogosult vagyok GYED-re? Vagy beleszámít a nappali tagozat egyáltalán, ha utána munkába álltam? Vagy mennyi munkaviszony kellene a GYED-hez?
szept. 23. 23:03
1/5 anonim válasza:
Ha egy évnél hosszabb volt a képzés, akkor 180 nap beleszámít a gyedbe. Úgy látom ez nálad pont egy év volt, így necces a dolog. Ha nem számít be, akkor el fogsz esni a gyedtől, mert 2 éven belül kell 365 biztosított napnak lenni, amit a gyerek születése előtt meg kell szerezni. Ráadásul táppénzen is annyi napot lehetsz, amennyit ezen a helyen ledolgoztál.
2/5 anonim válasza:
Szerintem mindenképp dolgozz, amíg tudsz. Már ha számít az is, hogy miből számolják az ellátásodat.
3/5 A kérdező kommentje:
Kiderült, hogy a tanulói jogviszonyom 2024.06.12-én szünt meg nem is szept.1-jén.
Viszont most szept. 1-től dolgozok, előtte pedig aug.-16-án járt le a GYED. A GYED nem számít bele? GYEDből GYEDbe nem lebet menni? Úgy szeretném mint az első gyereknél, hogy a kiírt hónapban megyek táppénzre, tehát 8 hónapig dolgozok. (Apukám E.V. ő nála dolgozom/dolgoztam)
szept. 24. 10:56
4/5 anonim válasza:
A gyed nem számít. Így nem lesz meg az egy éved, hiába dolgozol a terhesség alatt végig. Ez majd esetleg egy harmadik gyereknél számítana.
5/5 anonim válasza:
Nem kell folyamatosnak lennie a 365 nap jogviszonynak. Ha dolgozol végig, akkor meglesz a 365 nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!